Počela proizvodnja cee’da Sportswagon

Počela proizvodnja cee’da Sportswagon

U Kijinoj fabrici u slovačkoj Žilini danas kreću s proizvodnjom novog cee’da Sportswagon, koji će biti drugi novi model, koji ove godine dolazi iz te fabrike.

Potražnja za novim cee’dom Sportswagon će po Kijinim očekivanjima povećati proizvodnju u fabrici na ukupno 285.000 vozila u ovoj godini. Prošla generacija cee’da SW predstavljala je više od petine ukupne proizvodnje. U Žilini su u prvih sedam mjeseci ove godine proizveli 167.000 vozila i 266.000 motora, što je 11% odn. 52% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Kao i 5-vratni brat i karavanski cee’d se može pohvaliti uspješnom kombinacijom savremeno dizajniranog vanjskog izgleda, visokokvalitetnih materijala u unutrašnjosti i vrhunskom uglađenošću dva benzinska i dva dizelska motora. Sportswagon između ostalog nudi impresivnu praktičnost i velikodušan prostor u prtljažniku, gdje je za prtljag na raspolaganju 528 litara odn. čak 1642 litra u slučaju oborene zadnje klupe.

Kijina fabrika u Žilini se pored ostalog užurbano priprema za početak proizvodnje trivratne varijante pro_cee’d, čiji početak je predviđen početkom 2013. godine.

Kategorije: Vijesti