Kia Sportage prvi u istraživanju J.D. Powera o pouzdanosti vozila

J.D._Power_award_handover Kia 01

Kia Sportage prvi u istraživanju J.D. Powera o pouzdanosti vozila

Kia Sportage osvojio još jednu nagradu za kvalitet u istraživanju tržišta nezavisne agencije J.D. Power o dugoročnom zadovoljstvu vlasnika vozila

Kia Sportage pobijedio je i osvojio još jednu nagradu za svoj kvalitet i pouzdanost te je ovom nagradom osigurao prvo mjesto u istraživanju pouzdanosti vozila 2016. nezavisne agencije J.D. Power.

Sportage odličan u supertestu njemačkog magazina Auto Motor und Sport

Rezultati ovog istraživanja dolaze samo nekoliko sedmica nakon što je Sportage bio na testu izdržljivosti u njemačkom magazinu Auto Motor und Sport u kojem je prošao 100.000 kilometara bez ijedne greške. Kia Sportage postalo je prvo vozilo u istoriji magazina Auto Motor und Sport koje je prošlo test izdržljivosti bez ijedne greške na vozilu što govori više nego dovoljno o njegovom kvalitetu.

Sportage pobijedio konkurenciju 68 modela prema ocjeni 15.000 privatnih vlasnika vozila

Istraživanju nezavisne agencije J.D. Power o pouzdanosti vozila, dugotrajno je istraživanje o kvalitetu u kojem je Kia Sportage (prethodna generacija) imao najmanji broj grešaka na vozilu i odnio pobjedu. Uspjeh Sportaga nije samo rezultovao pobjedom u svom segmentu kompaktnih terenaca, nego je i rangirao vozilo kao prvo među 68 modela od 24 proizvođača u ukupnom poretku. Sportage, koji je Kijin najprodavaniji evropski model, imao je prednost od 13 bodova nad drugoplasiranim vozilom.

J.D._Power_award_handover Kia 02

Kia Sportage ne pokazuje slabosti ni u jednom segmentu, a u kategorijama vanjskog i unutrašnjeg izgleda i sistema klimatizacije ostvaruje bolje ocjene od bilo kojeg drugog vozila u istraživanju. Istraživanje o pouzdanosti vozila izvodi se na godišnjem nivou i najveće je takvo istraživanje o zadovoljstvu njemačkih vlasnika vozila. Ove godine J.D. Power je ispitao 15.453 vozača.

Steffen Cost, glavni operativni direktor Kia Motors za Njemačku rekao je: „Naše stranke imaju veoma visok nivo zadovoljstva s novim Kia Sportageom. To je još jedan dokaz kvaliteta naših vozila i jedan od razloga zašto smo pobijedili u izvještaju o kvalitetu na kraju 2015. godine u poznatom njemačkom magazinu Auto Bild.“

“Uvjereni smo da četvrta generacija Kia Sportaga koja je u prodaji od proljeća 2016., u potpunosti zadovoljava želje kupaca. Novi model kompaktnog terenca dolazi s luksuznim interijerom, najnovijim sigurnosnim tehnologijama i visokom razinom udobnosti, nagrađivanim dizajnom, boljim motorima, novim GT Line modelima i naravno Kijinim izvanrednim kvalitetom.“

Kia Sportage: Moderan dizajn, visok stepen tehnologije, visok nivo udobnosti i sigurnosti

4. generacija Kia Sportaga je kao i njegovi prethodnici, globalni prodajni hit i dobitnik nagrada Red Dot i iF dizajn. U odnosu na prethodnika predstavlja novo lice i dužu karoseriju (4,480 mm; +40 mm). Zbog većeg međuosovinskog razmaka kabina pruža više prostora za putnike, prtljažnik je isto tako veći i pruža više prostora od prethodnika.

J.D._Power_award_handover Kia 03

Visok kvalitet interijera s novim dizajnom sjedišta koja pružaju luksuzne mogućnosti poput ventilacije i električnog podešavanja sjedišta. U zavisnosti od specifikacije, Sportage je opremljen s 8-inčnim ekranom s navigacijom (uključujući usluge Kia Connected Services). Vrhunski JBL audio sistem, bežično punjenje mobilnih uređaja sistem pametnog parkiranja su samo djelić onoga što pruža Sportage.

Izbor motora uključuje 5 benzinskih i dizelskih motora sa snagom koja varira od 115 do 185 konjskih snaga. U zavisnosti od motora, vozilo može biti s prednjim pogonom ili pogonom na sve točkove. Izbor motora uključuje Kijin novi 1.6-litarski GDI motor sa 177 konjskih snaga, koji dolazi s Kijinim sportskih mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Novi sportski GT Line model dostupan je s T-GDI motorom i najmoćnijim dizelskim motorom 2.0 CRDi koji nudi 185 konjskih snaga i pogon na sva 4 točka. Novi GT Line model ima posebno podešenu šasiju i mnoštvo ekskluzivnih dizajnerskih elemenata i opcija, a inspiriran je prijašnjim sportskim GT modelima Kije.

Novi Kia Sportage ostvario je visoki standard sigurnosti te dobio 5 zvjezdica na Euro NCAP sigurnosnom testu. Novi model opremljen je sa sigurnosnim tehnologijama poput prepoznavanja prometnih znakova, sistema za zadržavanje vozila u voznoj traci, sistema za pomoć pri mijenjanju vozne trake i autonomnog kočenja u nuždi (uključuje prepoznavanje pješaka).

Istraživanje nezavisne agencije J.D. Power o pouzdanosti vozila 2016

Globalna kompanija za marketinške informacije J.D. Power koja je osnovana u SAD-u 1968., poznata je na svjetskoj razini po istraživanjima o zadovoljstvu kupaca, koja se u Njemačkoj provode od 2002. Preko 15.000 vozača bilo je ispitano o pouzdanosti vozila. Ispitani vlasnici vozila morali su detaljno opisati svoja iskustva s vozilom čiji su vlasnici u prosjeku 2 godine.

Samo modeli za koje je prikupljeno preko 75 detaljnih odgovora uključeni su u istraživanje, istraživanje pouzdanosti vozila na kraju je bilo podijeljeno u kategorije kvaliteta, pouzdanosti, atraktivnosti modela i troškova održavanja. Svi odgovori su pažljivo pregledani i tako se odredio poredak baziran na učestalosti problema s vozilom. Od 2008., J.D.Power radi istraživanja o zadovoljstvu kupaca, a rezultate objavljuje njemački magazin AUTO TEST.

Kategorije: Vijesti