Kineska kopija VW Tiguana predstavljena u Šangaju

Kineska kopija VW Tiguana predstavljena u Šangaju

Na sajmu automobila u Šangaju predstavljen “novi” SUV model koji dolazi od kineskog proizvođača Zotye, koji je vizuelno loše prekopirani Volkswagen Tiguan.

Oznaka ove loše kopije Tiguana je Domy X7. Kineska kopija gotovo je u potpunosti kopija novog Volkswagen Tiguana Allspace i Atlasa. Kinezi u “posuđivanju” ideja nisu stali samo na Tiguanu i Atlasu već su preuzeli i neke preuzeli sa konceptnih modela CrossBlue i Cross Coupe GTE.

Domy X7 ima tri reda sjedišta u koji se može smjestiti sedam putnika, sedam Kineza. Dužina automobila iznosi 477 cm, širina 194 cm, visina 167 cm, a međuosovinskog rastojanja 285 cm. Za pokretanje automobila koristi se 1,8-litreni benzinski motor sa 177 KS koji je uparen sa ručnim mjenjačem, a snaga se prenosi na prednje točkove. Zotye nudi i verziju sa 4×4 pogonom i automatskim mjenjačem.

Na velikim svjetskim sajmovima uvijek su prisutni dosadni “špijuni” iz Kine koji okupiraju sve nove modela, s fotoaparatima, kamerama, metrom, uglomjerom, šestarom… Kada se na tržištu pojave ovakvi modeli, jasno je šta na sajmovima mjere i slikaju…

Kategorije: Vijesti