Novi Renault Espace stigao u BiH

Renault Espace 01 Sarajevo

Novi Renault Espace stigao u BiH

Na bh. tržištu službeno je započela prodaja nove generacije Renaulta Espace. Novajlija je bitno drugačiji od svih prethodnika, jer kombinuje tradicionalne gene i mišićavost modernog crossovera, a oblikom i pojavom praktično ne pripada niti jednom ograničenom automobilskom žanru. Kao i do sada, Renault je posvetio veliku pažnju bezbjednosti putnika, pa je i novi Espace već osvojio maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testovima. Novi Espace na bh. tržište dolazi s tri paketa opreme, jednim turbobenzinskim (1.6 litarski TCE sa 200 KS) i dva turbodizelska agregata (1.6 litarski dCi sa 130 i 160 KS) i s početnom cijenom od 58.951 KM sa PDVom za verziju LIFE Energy 1.6 dCi 130 Stop&Start.

Kao i sve prethodne generacije kroz punih 30 godina, prostrana, modularna i osvjetljena unutrašnjost temeljni su elementi i kod pete generacije modela Espacea. Gostoljubivost u kabini novajlija pokazuje kroz vrhunsku modularnost sa pet i opciono sedam sjedišta, a posvećenost detaljima i nova plutajuća konzola mijenjaju njegov karakter. Dva dodatna preklopiva sjedišta u trećem redu, dostupna su na svim razinama opreme uz doplatu od 1.984 KM. Kod verzije Initiale Paris postoji mogućnost podešavanja sjedišta u 10 smjerova, što vozaču i suvozaču nudi pronalaženje idealnog položaja, dok sistem R-Link 2 omogućava memorisanje do šest položaja.

Renault Espace 02 Sarajevo

Iznenađujući užitak u vožnji i 20 posto niža potrošnja goriva veliki su dobitak za vozilo ove veličine. Zahvaljujući intenzivnom radu na downsizingu, masa vozila je smanjena za čak 250 kg u odnosu na prethodnu generaciju. Ipak, agilnost u vožnji doživljava zenit s novim Renault Multi Sense sistemom, koji kao dirigent orkestra harmonično nadgleda i prilagođava sve tehnološke sisteme novog Espacea. Ovaj sistem kontroliše rad 4Control sistema, adaptivnog ovjesa, upravljačkog sistema, mjenjača, zatim utiče na odaziv na gas i zvuk motora kao i rad ambijentalnog osvjetljenja. Renault Multi Sense standard je od drugog nivoa opreme ZEN isključivo uz EDC mjenjač.

Renault Espace 04 Sarajevo

Putnici će moći uživati u beskonačnim mogućnostima multimedijalnog uređaja R Link 2, a svi podaci radija, bluetootha i navigacionog uređaja u 3D prikazu se iščitavaju na ekranu veličine 8,7 inča (22 cm), koji dolazi kao dio serijske opreme osnovnog LIFE paketa. Pored tri bogato opremljena paketa, novi Renault Espace tradicionalno nudi niz praktičnih, sigurnosnih i visokotehnološhih dodataka u cjenovniku opcija, kao što su aktivni tempomat s radarom, sistem automatskog kočenja u slučaju nužde, prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem za samostalno parkiranje, Head Up ekran i aluminijski točkovi u veličinama od 18 i 19 inča.

Više informacija o novom Espaceu potražite kod ovlaštenih Renault koncesionara ili na www.renault.ba.

Renault Espace 01 Sarajevo

Kategorije: Vijesti