Land Rover stigao u Peking

Land Rover stigao u Peking

Land Rover je prije dva mjeseca obilježio značajan jubilej u svojoj historiji nakon što je sa proizvodne trake sišao milijoniti model Discoveryja. U tu čast, milijoniti model je krenuo u multikontinentalnu avanturu, dugu gotovo 13.000 km. Britanski proizvođač odlučio je proći kroz 13 zemalja sa svojim popularnim modelom, te putovanje završiti u Kini. Na isti način napravili su isto prije 56 godina kada su svoj legendarni Defender poslali na putovanje od Birminghama do Pekinga.

Land Rover putovanje bilo je isplanirano da posjeti i dva značajna sajma automobila koji su se održavali u toku putovanja. Prvi je bio u Ženevi gdje je bila prva stranica Land Rover karavana, a druga i finalna stanica je bila Peking. Zanimljivo je spomenuti da je Land Roverov terenac prvo je privatno vozilo koje je prošlo kroz Černobil nakon nuklearne katastrofe koja ga je pogodila 1986. godine.

Njegov dolazak u Peking izazvao lavinu oduševljenja, iz Land Rovera su obećali da će sličano ponoviti jednom. To bi se moglo dogoditi nakon lansiranja novog Discoveryja koji stiže nakon 2015.

Kategorije: Vijesti