Mercedes EQA bit će predstavljen do sredine 2021. godine

Mercedes EQA bit će predstavljen do sredine 2021. godine

Iako je Mercedes prethodno potvrdio da će potpuno električni EQA model biti premijerno prikazan prije kraja 2020. godine, njegovo otkrivanje morat će sačekati 2021. godinu.

Reorganizacija Mercedesove proizvodnje električnih vozila, različiti problemi sa opskrbom baterijskim ćelijama i prekidi povezani s pandemijom COVID-19 doveli su do kašnjenja od oko šest mjeseci za EQA električni crossover.

Glavni razlog kašnjenja je prilagođavanje i premještanje proizvodne linije modela EQB, pa će se tako oba modela proizvoditi u Rastatt-u u Njemačkoj.

Električni crossover Mercedes-Benz EQA bit će najmanji EQ model marke i u prodaji će se naći do druge polovine 2021. godine. Kupci će moći birati između tri konfiguracije pogonskog sklopa, sa 201, 268 i 335 KS. Također trebao bi postojati izbor više kapaciteta baterija, u rasponu od 60 do 110 kWh, pružajući osnovnom modelu domet od približno 400 km. Sistem pogona na sve točkove bit će dostupan kao opcija.

I EQA, kao i EQB, imat će najnovije Mercedesove sisteme pomoći, kao i najnoviji MBUX infotainment i digitalnu tablu instrumenata.

Kategorije: Vijesti