Najava: Citroën na sajmu automobila u Parizu

Citroën na sajmu automobila u Parizu

Odvažnost, kreativnost i zahtjevnost osnovne su vrijednosti marke Citroën, a modeli izloženi na Salonu automobila u Parizu njihovo su savršeno oličenje. Oni dokazuju snažnu želju Marke da bude daleko ispred ostalih, nastavljajući uspon prema premium segmentu, ubrzavajući međunarodni rast te neprestano nudeći inovacije i tehnologije koje nude nov pogled na mobilnost:

  • Uspon prema premium segmentu se nastavlja zahvaljujući ponajprije DS liniji koja je još dinamičnija i privlačnija. Ta se linija, s više od 250 000 prodanih vozila u svijetu, povećava dolaskom Citroëna DS3 Cabrio. Izvedba sa sklopivim krovom sjedinjuje sve prednosti modela DS3 (stil, osjećaje što ih budi vožnja i prostornost) s užitkom u vožnji, na svježem zraku, u potrazi za makar i najmanjom sunčevom zrakom te s mogućnošću spuštanja krova pri brzinama do 120 km/h. I još jedna atraktivna vijest: noviteti na DS4 i DS5 u ograničenim serijama Pure Pearl, uglađena stila. Povrh toga, paleta modela DS4 proširena je izvedbom HDi 160 BVA6. U želji da ode još dalje, Marka kupcima DS linije nudi ekskluzivne usluge s klubom Citroën DS Privilège. Uspon prema premium segmentu Marke odnosi se također i na gamu C, poput Citroën C4 AIRCROSS, koji se na tržištu pojavio u travnju ili, pak, novog Citroën C3 PICASSO, modela prodanog u više od 320 000 primjeraka, čija svjetska premijera samo dokazuje da se on i dalje ističe smjelim dizajnom i inovativnom konstrukcijom.
  • Međunarodni razvoj Marke ubrzava se lansiranjem dviju limuzina naglašena karaktera, Citroën C4 L i C-ELYSÉE. Te limuzine namijenjene tržištima u razvoju bit će predstavljene na novinarskim danima na Salonu u Parizu. Osmišljene su u Francuskoj uz stručnu pomoć međunarodnih ekipa marke Citroën i plod su cjelokupnog znanja i umijeća Marke u pogledu stila, tehnologije, prilagođavanja i kvalitete. CITROËN također ojačava svoj status svjetske marke dovođenjem DS linije na tržište Kine, Latinske Amerike ili Rusije. Kao izraz francuske raskoši i jedinstvena stila, snažnog stvaralačkog duha i osjećaja te iznimne otmjenosti, DS linija istinski je ambasador marke Citroën u svijetu.
  • Uvođenjem svima dostupnih tehnologija i inovacija najšire namjene, Citroën ide još dalje u svojem pristupu mobilnosti koja čuva okoliš. Marka je vodeća u Europi u pogledu emisije CO2 (sa 124,6 g prosječne emisije CO2) i neprestano nudi još učinkovitije motore, poput e-HDi 70 Airdream s upravljanim ručnim mjenjačem na Citroën C3 koji ispušta samo 87 g CO2/km ili, pak, novih benzinskih motora PureTech. Još jedna jaka strana su najnovija tehnološka rješenja koja su odsada dostupna svima, poput hibridnog dizelskog motora Hybrid4 na Citroën DS5, a čini 20% prodaje ovog modela, ili, pak, tehnologije Full Electric na Citroën C-ZERO. No ni to nije sve jer Citroën nudi svoje konceptno vozilo DS3 Electrum s tehnologijom Full Electric i inovativnom konstrukcijom. I naposljetku, Marka je razvila novi pojam mobilnosti s uslugom Citroën Multicity. Prvi put predstavljen u Njemačkoj, u Berlinu, u sklopu projekta zajedničke uporabe (carsharing) automobila C-ZERO, Citroën Multicity u Francuskoj je dodatno obogaćen novim uslugama poput iznajmljivanja vozila među pojedincima i skupnog putovanja jednim vozilom).

Kako bi javnosti najbolje približila te tri misli vodilje, Citroën je osmislio konceptno vozilo Numéro 9. Otkriveno na Salonu automobila u Pekingu, ono ne samo što utjelovljuje želju Marke za međunarodnim razvojem nego nagovješćuje njezinu budućnost dizajnom i tehnologijama, prvi put prikazanima na Salonu automobila u Parizu.

Kategorije: Vijesti