Nova Opel Mokka-e osvojila je nagradu „Zlatni volan 2021.“

Opel Mokka

Nova Opel Mokka-e osvojila je nagradu „Zlatni volan 2021.“

Nova Opel Mokka-e osvojila je „Zlatni volan 2021.“ uz iznimno jaku konkurenciju i primila jednu od najprestižnijih nagrada u automobilskoj industriji za „najbolji automobil do 25.000 eura“.

Mokka-e nastavlja Opelov uspješni niz u ovoj kategoriji. Potpuno električna Opel Corsa-e prošle je godine donijela „Zlatni volan“[2] u Rüsselsheim. Nakon uspjeha Ampere-e 2017. i Corse-e 2020., Mokka-e je treći električni automobil i ujedno prvi Opelov SUV kojem je dodijeljeno ovo prestižno priznanje. Električna vozila s munjom (Blitz) oduševljavaju stručnjake i čitatelje magazina Auto Bild i Bild am Sonntag, kao i kupce.

„Naša Opel Mokka-e sve je samo ne običan automobil, a to je još jednom dokazala na ovogodišnjem Zlatnom volanu“, rekao je glavni izvršni direktor Opela Uwe Hochgeschurtz na sinoćnjoj dodjeli nagrada u berlinskom Axel Springer Hausu. „Najsuvremenije tehnologije i beskompromisan dizajn Mokke-e čine e-mobilnost zabavnom u svakom pogledu. Jako nam je drago da su to prepoznali naši kupci, čitatelji magazina Auto Bild i Bild am Sonntag, kao i stručni žiri.“

Opel Mokka-e: potpuno električan, atraktivan dizajn s Blitzom na Opel Viziru

Nova Opel Mokka-e impresionira svojim odvažnim i besprijekornim dizajnom, ali i performansama. Električni motor snage 100 kW/136 KS s maksimalnim okretnim momentom od 260 Nm jamči moćnu i gotovo nečujnu vožnju. Zahvaljujući bateriji od 50 kWh, Mokka-e može prijeći do 338 kilometara prema WLTP-u bez zaustavljanja radi punjenja. Brzina vozila elektronički je ograničena na 150 km/h. Vrhunski sustav regenerativnog kočenja čini Mokku-e još učinkovitijom i omogućuje ovom električnom vozilu da rekuperira energiju tijekom usporavanja ili kočenja. Bateriju je moguće napuniti do 80 % za približno 30 minuta na javnim punionicama s istosmjernom strujom snage 100 kW.

Opel i „Zlatni volan“: svi pobjednici iz Rüsselsheima

Opel Mokka-e posljednji je u nizu ponosnih Opelovih dobitnika „Zlatnog volana“. Ovu prestižnu nagradu Bild am Sonntag dodjeljuje od 1976. godine i u suradnji s Auto Bildom od 2009., a poznati njemački brand s munjom osvaja je čak 19. put. Opel Senator A započeo je pobjednički niz 1978., samo dvije godine nakon osnivanja nagrade.

Na putu do dodjele „Zlatnog volana“ prvo glasuju čitatelji magazina Auto Bild i Bild am Sonntag. U svakoj kategoriji biraju svoja tri favorita i šalju ih u finale. Stručni žiri istaknutih novinara, vozača utrka i automobilskih stručnjaka zatim na trkalištu DEKRA Lausitzring ocjenjuje finaliste prema kriterijima koji se temelje na Auto Bildovoj metodi testiranja automobila.

Auto Bild br. 45/2021 i Bild am Sonntag br. 46/2021, kategorija za „najbolji automobil do 25.000 eura“ uklj. ekološki bonus. Auto Bild i Bild am Sonntag br. 45/2021, kategorija za „najbolji mali automobil“ Autonomija je određena u skladu s metodologijom testiranja WLTP-a (Uredba (EZ) br. 715/2007, Uredba (EU) 2017/1151). Stvarna autonomija razlikuje se ovisno o svakodnevnim uvjetima i različitim faktorima, posebno osobnom vozačkom stilu, značajkama trase, vanjskoj temperaturi te uporabi grijanja, klimatizacije i toplinskog predkondicioniranja.

Kategorije: Vijesti