Novi Audi A3 snimljen skoro bez kamuflaže!

Audi A3

Novi Audi A3 snimljen skoro bez kamuflaže!

Novi Audi A3 prolazi posljednja testiranja na javnim putevima, pa tako uskoro možemo očekivati i njegovu premijeru.

Volkswagen je u nekoliko navrata poslao prototip novog Golfa na javnu cestu sa minimalnom količinom zaštitne folije, a tim se vodio i Audi.

Novi Audi A3 bit će na istoj platformi (MQB) kao i novi VW Golf 8 i međusobno će dijeliti mnoga tehnička rješenja. Kada je u pitanju dizajn, novi A3 dolazi sa novim dizajnom koji se uklapa u aktelnu ponudu modela.

Audi A3

Na prednjem dijelu već se može vidjeti velika Singleframe maska motora te Matrix LED svjetla. Tu su i potpuna LED zadnja svjetla koja su spojena hromiranom letvicom kao što je viđeno kod drugih Audi modela nove generacije.

Karoserija je nešto šira i niža pa novi A3 izgleda dinamičnije i agresivnije od aktualnog modela. Očekuje se da će novi Audi A3 dobiti i “Black” paket dodatne opreme za vanjski dio karoserije što će ga učiniti još atraktivnijim.

Audi A3

Najviše promjena bit će u unutrašnjosti automobila što potvrđuje i špijunska fotografija. Ispred vozača nalazi se digitalni kokpit, a na centralnom dijelom ističu se elementi neobičnih oblika koji podsjećaju Lamborghini modele.

Pogonske sklopove trebao bi dijeliti sa VW Golfom 8 pa tako možemo očekivati ispod poklopca motora benzince, dizelaše posljednje generacije, a tu će biti i mild-hibridi tehnologija te plug-in hibrid verzija.

Novi Audi A3 mogao bi imati svjetsku premijeru u proljeće naredne godine, na prestižnom sajmu automobila u Ženevi.

Kategorije: Vijesti