Novi Audi A6 uhvaćen na testiranju

Novi Audi A6 uhvaćen na testiranju

Audi ubrzano radi na razvoju nove generacije A6 modela, a isti je uhvaćen fotografskim objektivom tokom testiranja u realnim uslovima.

Šef Audi dizajna Marc Lichte, obećao je veću razliku među modelima i čini se da će to obećanje ispuniti. Naredna generacija A6 modela trenutno je u razvojnoj fazi, kao i modeli A8 i A7. Ovaj trio trenutno je u testnoj fazi, a uskoro će biti i njihove zvanične premijere.

Novi Audi A8 trebao bi stići 2018 godine, a Audi A7 Sportback 2019. godine. Novi Audi A6 trenutno je u testnoj fazi, pa uprkos dobroj kamuflaži vidljivo je da se značajno razlikuje od modela A7 i A8, posebno po obliku svjetla. Prema dostupnim špijunskim fotografijama vidljivo je da je prednji prevjes kraći. Cjelokupni dizajn podsjeća na predstavljeni sportski koncept Prologue.

Što se tiče unutrašnjosti očekuje se da će novi A6 imati drugu generaciju Audi Virtual Cockpita kao i novi A8. Očekuje se da će nova generacija A6 modela biti postavljena na MLB Evo platformu što znači da će nova generacija biti lakša od aktuelne generacije A6 modela. To će mu obezbjediti bolje performanse i veću efikasnost.

Kada su premijere u pitanju, prvo bi trebao biti predstavljen A8 model na jesenjem sajmu automobila u Frankfurtu, a zatim A7 i A6 modeli što bi se moglo dogoditi 2018. godine.

Kategorije: Vijesti