Novi Citroën C4 Cactus zvanično predstavljen bh. tržištu

Novi Citroën C4 Cactus zvanično predstavljen bh. tržištu

Novi Citroën C4 Cactus zvanično je stigao u BiH, a nakon prezentacije prisutni novinari mogli su isprobati novu francusku kompaktnu limuzinu.

C4 Cactus donosi dubinske promjene, odlikuje se obilježjima svojeg segmenta u pogledu tehnologije i motora, a ističe se svojim jedinstvenim karakterom i udobnošću.

Njegov dizajn i dalje je odvažan i moderan, ali se razvija kako bi naglasio svoj status. U unutrašnjosti novi C4 Cactus ističe se udobnošću i putnicima pruža istinsko utočište. Programom Citroën Advanced Comfort®, novi C4 Cactus prvi put u Europi uvodi ovjese s progresivnim hidrauličnim graničnicima™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) kojima se uvelike omogućuje utisak letećeg tepiha i prvi put u svijetu predstavlja sjedala Advanced Comfort.

Nakon lansiranja Citroën C3 u 2017., te SUV ofenzive početkom 2018. sa C3 Aircross, Citroën zakoračuje u novu fazu u razvoju strategije svojih proizvoda te i dalje iznenađuje i predstavlja svoju novu limuzinue: novi C4 Cactus. On donosi dašak svježine u segment limuzina spojem jedinstvenog karaktera modela C4 Cactus i udobnosti u skladu s odlikama modela C4. Jača svoj status i ispunjava nezaobilazna obilježja segmenta s 12 tehnologija za pomoć u vožnji, 3 tehnologije za povezivost, motore snage do 130 KS i upečatljiv stil.

Novi C4 Cactus moderan je i istaknutog dizajna te u unutrašnjosti nudi jedinstveno iskustvo u pogledu ugodnosti. U tu je svrhu Citroën crpio nadahnuće iz svojeg tehnološkog nasljeđa povezanog s hidrauličkim ovjesima. Novi izraz tehnologije radi što veće pristupačnosti. Stoga novi C4 Cactus u Europi uvodi ovjese s progresivnim hidrauličnim graničnicima™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) i prvi put u svijetu sjedala Advanced Comfort, koja pružaju jedinstvenu udobnost sjedenja i vožnje.

Novi Citroën C4 Cactus već je dostupan za narudžbe. Osnovni benzinski model sa PureTech 82 motorom, ručnim mjenjačem i Feel opremom do registracije košta 25.697 KM. Cijena najskupljeg benzinca PureTech 110 sa automatskim 6-stepenim mjenjačem i opremom Shine iznosi 34.137 KM. Osnovni dizelaš je BlueHDi 100 sa ručnim mjenjačem i opremom Feel i njegova cijena iznosi 29.448 KM, dok model sa istim motorom ali sa opermom Shine košta 32.449 KM.

Kategorije: Vijesti