Novi Nissan X-Trail 4×4 s novim 2.0 dCi dizelskim motorom

Novi Nissan X-Trail 4×4 s novim 2.0 dCi dizelskim motorom uz opciju automatskog Xtronic CVT mjenjača 

Na bosanskohercegovačkom tržištu u gami robusnog Nissana X-Traila je sada dostupna i najsnažnija verzija 2.0-litrenog dizelaša, koja će se konačno u ediciji 4×4 pogona moći upariti sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem. Najsnažnije verzije u srednjem SUV segmentu na evropskom tržištu pokrivaju čak 46 posto, pa Nissan s razlogom širi ponudu.

Nissan je krajem protekle godine lansirao novi 2.0-litreni dCi agregat sa 177 KS i impresivnih 380 Nm obrtnog momenta. Pored aktuelne verzije 1.6 dCi sa 130 KS, ovo je korak naprijed za kupce koji žele zapreminski veći i ujedno snažniji agregat. Međutim, prava novost je Nissanova težnja da zadovolji i najzahtjevnije kupce, koji uz 2,0-litarski dizel i 4×4 pogon ovaj paket po prvi mogu upariti sa automatskom Xtronic CVT transmisijom.

S novim 2.0 dCi agregatom X-Trail je savršen odabir za porodice koje su u potrazi za još većom avanturom. U konfiguraciji sa pet ili sedam sjedišta, uvijek je na raspolaganju izdašan prtljažni prostor uz pametna rješenja za smještaj sitnica. Uz novu mogućnost odabira provjerenog 4×4 pogona sparenog sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem, Nissan će zasigurno proširiti bazu kupaca u srednjem i velikom SUV segmentu.

Prodaja X-Traila je u konstatnom porastu iz godine u godinu, a samo u 2016. godini prodaja u Evropi je skočila za čak 50 posto u udnosu na godinu prije. Širenjem ponude kroz nove verzije, Nissan s razlogom očekuje novo povećanje prodajnih rezultata, s obzirom da najsnažnije verzije u srednjem SUV segmentu pokrivaju čak 46 posto.

Mreža Nissanovih uvoznika u BiH ne kasni za evropskim partnerima, te je već komercijalizirala X-Trail sa 2,0 dCi agregatom i premijernom mogućnošću kombinacije pogona na sve točkove i automatskog mjenjača.

Kategorije: Vijesti