Objavljen datum predstavljanja novog Seat Tarraco modela

Objavljen datum predstavljanja novog Seat Tarraco modela

Seat je zvanično objavio datum predstavljanja novog SUV modela Tarraco koji će svoju premijeru imati 18. septembra.

Prve slike velikog Seat SUV modela već su procurile u javnost prije nekoliko mjeseci tako da nema tajni oko njegovog izgleda.

Novi Seat Tarraco zauzet će mjesto iznad Atece i bit će postavljen na MQB platformi. Za pokretanje će koristiti 1.4 i 2.0 litrene benzinske TSI motore dok će dizelsku ponudu činit poznati 2.0 litreni TDI motor u nekoliko izvedbi snage.

Motori će biti upareni sa ručnim šeststepenim ili sa opcionim automatskim DSG mjenjačima. Osnovne verzije imat će pogon samo na prednje točkove, a kao opcija nudit će se i pogon na sva četiri točka. Za snažnije verzije pogonskih jedinica očekuje se pogon na sva četiri točka kao dio standardne opreme.

Terraco će biti ponuđen sa pet i sedam sjedišta pa će tako direktno konkurisati bratskim modelima Volkswagen Tiguan Allspace i Škodi Kodiaq.

Seatov veliki SUV ime Tarraco dobio je nakon Seatovog javnog konkursa u kome je glavni kriteriji bio da ime novog modela mora imati veze sa geografijom Španije. Za ovo ime je glasalo skoro 52.000 ljudi (oko 36% glasova), a Terraco je antičko ime za katalonski grad Tarragona.

Prema prvim informacijama proizvodnja Tarraco modela obavljat će se u Volkswagenovoj fabrici u Njemačkom Wolfsburgu.

Kategorije: Vijesti