Opel sjedišta sa AGR certifikatom: Optimalna ergonomija za svako putovanje

Opel

Opel sjedišta sa AGR certifikatom: Optimalna ergonomija za svako putovanje

Opelova ponuda ergonomskih sjedišta sa certifikatom AGR („Aktion Gesunder Rücken” – Kampanja za zdrava leđa, neovisna njemačka udruga koja promiče istraživanja povezana sa prevencijom bolova u leđima) opsežna je i ključni je element pristupa mobilnosti njemačkog proizvođača automobila usmjerenog na kupce.

Danas kupci Opela već mogu naručiti ergonomska AGR sjedišta u novoj Opel Astri, Opel Crosslandu i Opel Grandlandu. Međutim, razvoj sjedišta u Opelu stalno traje i sljedeća faza uskoro će biti dostupna u obliku potpuno novih sportskih sjedišta jedinstvenih za Astru GSe i Astru Sports Tourer GSe – certificiranih, naravno, od strane AGR-a.

Sjedišta u Opelu ne smiju samo pružati udobnost, već moraju i podupirati leđa putnika tokom cijelog putovanja, a posebno tokom vožnje na velikim udaljenostima. Stoga ne čudi da je inovativna njemačka tvrtka (koja ove godine slavi svoju 160. jubilej) prva ponudila sjedišta sa naslonom za leđa u segmentu srednje veličine 2003. godine, sa prvom oznakom sukladnosti stručnjaka za ergonomiju u AGR-u za Opel Signum.

Taj GSe-osjećaj: Elegantna sportska sjedišta sa ergonomskim AGR certifikatom

Nova GSe sportska sjedišta predstavljaju najnovije razvijenu Opelovu tehnologiju zdravog sjedenja. Obložena crnom Alcantara tkaninom, elegantna prednja sjedišta u Astri GSe i Astri Sports Tourer GSe imaju posebno visoki gornji dio. Jedinstvena konstrukcija sa potpuno integriranim naslonima za glavu također sadrži prepoznatljivu sivu traku toplinski oblikovanu za naslon – visoko precizna tehnologija upotrijebljena po prvi put na automobilu serijske proizvodnje. Također jedinstven za GSe je prošiveni uzorak na dnu naslona i na sjedištu, dok prepoznatljivi žuto-crni logo GSe krasi gornji dio naslona sjedišta.

Sjednite na svoje (AGR) sjedao: Funkcije i podešavanje za svako putovanje i stil vožnje

Opel već u ponudi ima niz AGR sjedišta na kojima možete birati između udobnosti ili sportskog položaja. Kako bi se omogućilo vozaču i suvozaču da zauzmu položaj sjedenja koji je udoban i pogodan za leđa za bilo koje putovanje, AGR sjedišta nude 10 podešavanja za vozača i šest za suvozača. Bez obzira na položaj sjedišta, mnoštvo podesivih postavki – od kojih se sa mnogima električno upravlja na vozačevu sjedalu – uključuje promjenu kuta, visinu, nagib, nagib naslona, potporu za bedra, lumbalnu potporu i nagib sjedišta, kao i grijanje za hladno razdoblje.

Udobnost AGR sjedišta može se dodatno poboljšati – ovisno o varijanti modela – rashladnim sustavom. Osim toga, funkcija memorije posebno je korisna kada se vozači izmjenjuju na dugim relacijama.

Uz sjedišta sa AGR certifikatom, vozači Opela uvijek imaju udobnost koju žele i podršku koja im je potrebna, bez obzira na vrstu ili trajanje putovanja.

Kategorije: Vijesti