2008 uskoro i u BiH

Peugeot 2008 uskoro i u BiH

Peugeot 2008-

Novi Peugeot model 2008 koji već uveliko plijeni pažnju širom svijeta sredinom ljeta stiže i na bosanskohercegovačko tržište. Na evropskom tržištu je ovaj model izazvao veliko interesovanje, a zbog 26.000 narudžbi dodatno je zaposleno 200 radnika u tvornici Mulhouse.

“Dugo nije postojalo ovako veliko interesovanje i ovaj broj narudžbi vozila nakon samog lanisranja kao za model 2008. U Francuskoj je prodato 2000 vozila za prvi vikend nakon što je model lansiran, a u Njemačkoj već pregovaraju sa tvornicom u Muhouse za veću isporuku jer su sigurni da im 60000 vozila neće biti dovoljno za početak. Vjerujemo da će 2008-ica biti i kupcima u BiH zanimljiva jer je dimenzijama i oblikom karoserije pozicionirana između modela 208 i 3008. Zanimljiva kombinacija performansi koje ćemo već sredinom ljeta predstaviti našim kupcima u BiH”, rekao je Denis Mašić, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Dužina vozila od 4,16 metara, visina 1,76 i širina 1,50 metara osigurava jednostvano kretanje kroz grad, a Crossover karakteristike vozila pomažu u sigurnoj i stabilnoj vožnji na neravnim terenima. Iako se svrstava u kategoriju manjih vozila, Peugeot 2008 je veoma prostran i putnicima pruža komforno okruženje koje će doprinijeti da svaka vožnja bude lijep ugođaj. Viša pozicija sjedišta vozača, te volan prečnika 35 cm vozaču daju osjećaj sigurnosti, preglednosti i stabilnosti. Peugeot-ov cilj sa ovim modelom je pružiti kupcima novo i jedinstveno iskustvo.

Odbrojavanje do predstavljanja modela u BiH je počelo. Svi zainteresovani će veoma brzo imati priliku da testiraju vozilo i uvjere se zbog čega je upravo ovaj model veoma tražen na evropskom tržištu.

Kategorije: Vijesti