VW Golfa R na posljednjim testovima – Je li spreman dohvatiti 300 km/h?

Volkswagen Golf R 20 Years

VW Golfa R na posljednjim testovima – Je li spreman dohvatiti 300 km/h?

Volkswagen obavlja posljednje testove najsnažnije izvedbe Golfa osme generacije koja će nositi oznaku R.

Prototip Volkswagen Golfa R osme generacije ne otkriva velike dizajnerske promjene u odnosu na standardni model. Na prednjem dijelu vidljiv je novi branik sa većim usisnicima zraka, dok se ispod prepoznatljivih R felgi naziru masivna plava kočiona kliješta.

Bočni dio na kojem se nalaze lajsne na pragovima minimalno je sakriven. Na zadnjem dijelu postavljen je difuzor zraka i prepoznatljive četiri ispušne cijevi u ovom obliku.

Slike unutrašnjost nisu dostupne ali se očekuje slična putnička kabina kao kod klasične izvedbe. Jasno, očekuju se sportski detalji, malo drugačiji dezeni materijala i „R” oznake.

Najinteresantniji dio ovog automobila je motor, a on će biti 2.0 litreni TSI sa 333 KS. Bit će uparen sa DSG automatskim mjenjačem i 4Motion pogonom na sve točkove. Očekuje se da će motor dobiti i blagi hibridni sistem.

Performanse još nisu poznate, ali se može očekivati ubrzanje do 100 km/h za 4,5 sekunde i brzina bez limitatora nešto malo manja od 300 km/h.

Datum premijere novog modela nije potvrđena, ali ako se onda ne dogodi narednog mjeseca u Ženevi, onda isti možemo očekivati sredinom ljeta na nekom posebnom događanju.

Kategorije: Vijesti