Porsche Taycan zvanično stiže na jesen 2019.

Porsche Taycan zvanično stiže na jesen 2019.

Porsche Taycan potpuno električni automobil Njemačkog proizvođača bit će predstavljen na jesen ove godine – najvjerojatnije na Salonu automobila u Frankfurtu.

To će biti prvi potpuno električni model iz Porschea sa kojim će ući svijet elektromobilnosti. Prototip Taycana obavili su veliki broj testova u realnim uslovima, a iz Porschea kažu da sve ide prema zacrtanom planu. Trenutno se priprema proizvodna linija u Zuffenhausenu gdje će se odvijati proizvodnja Porsche Taycana.

Kao razvojna baza Porsche Taycan modela poslužio je konceptni auto Mission E. Porsche Taycan nije mnogo promijenio svoj vizuelni identitet koji je preuzeo od Mission E koncepta, naprotiv, on izgleda još bolje.

Kada je riječ o performansama, Porsche Taycan pokret će dva elektromotora koja će mu osigurati snagu veću od 600 KS. Ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat trajat će manje od 3,5 sekunde, što će Taycana učiniti barem jednako brzim kao Panamera Turbo S E-Hybrid.

Sa jednim punjenjem električni Porsche imat će autonomiju oko 500 kilometara po NEDC ciklusu ispitivanja, što znači da će u stvarnosti autonomija biti manja.

Kategorije: Vijesti