Toyota akcija pošumljavanja

Toyota akcija posumljavanja BEYOND ZERO 2022 (2)

Toyota akcija pošumljavanja

Svake godine, uposlenici Toyote BiH organizuju godišnju akciju pošumljavanja. I ove godine su, uz prisustvo Ambasadora Japana u BiH i uz pomoć kolega iz bosanskohercegovačkih medija, posadili 401 sadnicu jasena i bijelog bora na obroncima brda oko Sarajeva.

„Praksu sadnje smo pokrenuli 2017. godine, na 20-tu godišnjicu predstavljanja Toyotine hibridne tehnologije. Ove godine je realiziramo pod krovnim sloganom „Beyond Zero“. Toyotina inicijativa Beyond Zero objedinjuje naše težnje da budemo vodeća kompanija, kako u elektrifikaciji, mobilnosti i zadovoljstvu kupaca, tako i po našem doprinosu društvu. Pored podrške brojnim događajima i organizacijama, smatramo da je također važan i lični doprinos naših uposlenika, koji se svake godine uključuju u niz volonterskih akcija na polju ekologije, sigurnosti u saobraćaju i inkluzije“, istakao je Damir Višošević, direktor Toyote BiH.

„Ovo je naša šesta godišnja akcija pošumljavanja u BiH. Proteklih godina imali smo običaj posaditi jedno novo stablo za svaki prodati Toyota hibrid u našoj zemlji. Ove godine smo se odlučili da stabla simbolički posadimo za svaku Toyotu na konvencionalni pogon prodatu u protekloj godini. Naši kupci hibrida, svojim izborom hibridnog električnog pogona, već su napravili uštedu CO2 koja je ekvivalent sadnje osam stabala godišnje. Sretni smo i ponosni što ih je u BiH svakim danom sve više i čine već sada trećinu naše ukupne prodaje“,  izjavila je Maja Đozo iz odjela za iskustvo kupaca Toyote BiH.

Toyota akcija posumljavanja BEYOND ZERO 2022 (2)

Akcija je ove godine realizirana na izletištu Barice pored Sarajeva, a svojim prisustvom uveličao je i Nj. E. Ito Makoto, Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini i Yosuke Arai, Predsjednik Toyota Adria grupe koji je podcrtao važnost brige o životnoj sredini i Toyotinu posvećenost društvu bez štetnih emisija.

U Toyoti, posvećeni smo brizi o okolišu. Naš krajnji cilj je da kroz naša rješenja napredne elektrifikacije i mobilnosti pomognemo kreiranju društva koje će biti u potpunoj harmoniji sa prirodom. Pored toga, svakodnevno, u svim područjima poslovanja, ulažemo velike napore da naše poslovanje donosi što manje negativnih učinaka na našu prirodnu sredinu“, izjavio je Arai.

Toyota akcija posumljavanja BEYOND ZERO 2022 (2)

Kategorije: Vijesti