Volkswagen je po treći put i u 2018. dobitnik priznanja Plus X kao “Najinovativnija marka”

Volkswagen je po treći put i u 2018. dobitnik priznanja Plus X kao “Najinovativnija marka”

Volkswagen neprestano postavlja nove standarde dizajna na svjetskoj razini. Upravo to je razlog zašto je ovoj kompaniji iz Wolfsburga dodijeljeno Plus X priznanje “Najinovativnija marka” po treći put zaredom. Budući da je najimpresivnije modele automobila proizvela upravo marka Volkswagen, stručni je žiri ovu marku nagradio priznanjem za “Najbolju automobilsku marku godine 2018”.

Klaus Bischoff, direktor Volkswagen dizajna, u Bonnu je dobio najveće priznanje: nagradu Plus X za najinovativniju marku. “Veliko nam je zadovoljstvo pružiti našim kupcima na svakom putovanju iznimno iskustvo koje proizlazi iz održivog dizajna, intuitivne funkcionalnosti i beskompromisnog kvaliteta. Priznanje za najinovativniju marku koje nam je i ove godine dodijelio stručni žiri, velika je motivacija za ovu marku koja je okrenuta budućnosti”, objasnio je Bischoff na ceremoniji dodjele.

Volkswagen je ostavio odličan dojam svojim izvrsno odabranim portfeljem koji svršeno odgovara brojnim različitim potrebama kupaca. Stručni je žiri odabrao modele Polo, T-Roc i Touareg te Atlas Tanoak i I.D.VIZZION koncept kao proizvode godine u zasebnim kategorijama. Stručni je žiri modele iz Wolfsburga kao proizvode godine okrunio ukupno 26 puta ove godine. Iz tog je razloga marka Volkswagen dobila priznanje za “Najbolju automobilsku marku 2018.” u kategoriji proizvođača automobila.

“Volkswagen je godinama privlačio pažnju svojim izvanrednim dizajnom visoke kvalitete i inovativnom tehnologijom. Ova je marka još jednom u nizu uspjela uvjeriti žiri svojim vozilima iz različitih klasa i konceptima budućnosti”, izjavio je predsjednik žirija Frank Kreif.

Priznanje Plus X najvažnije je priznanje za inovacije u području tehnologije, sporta i lifestylea. Od 2004. godine ovo se priznanje dodjeljuje markama za naprednost u kvaliteti i iznimno iskustvo koje pruža proizvod. Takmičare ocjenjuje nezavisni međunarodni žiri koji se ove godine sastojao od stručnjaka iz 26 područja.

Nagrada za “Najinovativniju marku” najveće je priznanje u području Plus X i dodjeljuje se u obliku zlatnog trofeja. Ono se dodjeljuje marki koja dobije najviše pojedinačnih priznanja za svoje modele i nosi naslov “Najbolja automobilska marka”.

Kategorije: Vijesti