SEAT Leon ST pobjednik u izboru “Test automobil godine 2014.”

Seat Leon ST auto godine 2014 - 01

SEAT Leon ST pobjednik u izboru “Test automobil godine 2014.”

CARLANDER | Auto Moto Portal otvorio je anketu za izbor „Test automobila godine 2014.” u kojoj su čitatelji imali mogućnost izabrati pobjednika. Kriterij za nominaciju bio je jednostavan, pa se u izboru našlo jedanaest automobila koje smo imali na testu tokom kalendarske 2014. godine, bez podjele po kategorijama i segmentima.

U našim testovima nastojali smo objektivno predstaviti testirane modele, kako bi se čitatelji što bolje upoznali s njihovim mogućnostima. Tako su naši čitatelji imali mogućnost da biraju  između jedanaest različitih modela, od sedam različitih proizvođača.  Anketa je bila otvorena 22. decembra 2014. godine, a zatvorena 22. januara 2015. godine. U tom periodu svaki posjetilac portala mogao je glasati (samo jednom) za svog favorita.

Seat Leon ST auto godine 2014 - 02

Prema sprovedenoj anketi, najviše glasova prikupio je Seat Leon ST 1.6 TDI Style, 20%, tj. 394 glasa, a najoštrija konkurencija bio je Renault Megane Coupe GT Line dCi 130 Energy sa osvojenih 19%, tj. 369 glasova.  Drugim riječima, svaki glas bio je bitan i odlučivao je o ishodu ankete.

Glasanje je teklo interesantnim tokom i na samom početku raspored glasova bio je potpuno drugačiji. Također, unatoč očekivanjima, automobili koje često susrećemo na našim cestama nisu preuzeli primat, već naprotiv, automobili kakvih se u BiH može nabrojati na prste.

Generalnom zastupniku SEAT-a u Bosni i Hercegovini, firmi ASA Auto uručena je prigodna plaketa koju je primio Senad Trnka, brend menadžer Seata.

Detaljan test ovogodišnjeg pobjednika možete pročitati OVDJE.

Kategorije: Anketa