Nissan i tvornica u Sunderlandu nastavljaju saradnju

nissan-uk-2016

Nissan i tvornica u Sunderlandu nastavljaju saradnju

Nakon sastanka izvršnog odbora, društvo Nissan Motor Company Ltd. objavilo je da će sljedeći Qashqai i novi X-Trail proizvoditi u svojoj tvornici u Sunderlandu, Velika Britanija.

Nissanova odluka je uslijedila je nakon što je vlada Ujedinjenog Kraljevstva izrazila svoju namjeru da osigura da tvornica u Sunderlandu ostane konkurentna. Zahvaljujući tome, Nissan će povećati svoje ulaganje u tvornicu u Sunderlandu, čime će osigurati čak 7.000 radnih mjesta u tvornici.

„Sa zadovoljstvom mogu objaviti da će Nissan nastaviti ulagati u Sunderland. Naši zaposlenici u toj tvornici čine je globalnom silom koja svakog dana stvara proizvode visoke kvalitete i vrhunske vrijednosti”, rekao je Carlos Ghosn, predsjednik i glavni direktor u Nissanu. „Podrška i garancije vlade Ujedinjenog Kraljevstva su nam omogućili donijeti odluku o proizvodnji Qashqaija sljedeće generacije i X-Traila u Sunderlandu. Pozdravljam predanost britanske premijerke Therese May automobilskoj industriji Velike Britanije i razvoju industrijske strategije.”

Nissanova tvornica u Sunderlandu otvorena je 1986., otkad je proizvela gotovo 9 miliona automobila. Svaki treći britanski automobil proizveden je u Sunderlandu, najvećoj tvornici automobila u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva. Pored toga, čak 80% automobila proizvedenih u Sunderlandu se izvozi na više od 130 međunarodnih tržišta. Više od dva miliona Qashqaija je proizvedeno u Sunderlandu za manje od deset godina. Osim 7.000 direktno zaposlenih u Sunderlandu, tvornica stvara još 28.000 radnih mjesta u lancu opskrbe. Nissan je u tvornicu u Sunderlandu dosad uložio više od 3,7 milijardi funti.

Kategorije: Auto industrija