Volvo dobio dozvolu za proizvodnju u Kini

Volvo dobio dozvolu za proizvodnju u Kini

Volvo dobio dozvolu za proizvodnju u Kini

Kineske vlasti odobrile su Volvu uspostavljanje proizvodnih pogona u Daqingu i Zhangjiakou, čime je Volvu odobren čitav proizvodni kompleks, uključujući pogon Chengdu. Tvornica u Daqingu je u fazi izgradnje, a prvi predserijski automobili će biti proizvedeni krajem 2013. godine u svrhu treninga. Tvornica bi trebala postati potpuno operativna tokom 2014 godine.

Tvornica motora u Zhangjiakou će postati operativna tokom jeseni ove godine, te krenuti sa isporukom motora proizvodnom pogonu Chengdu, gdje serijska proizvodnja automobila starta u četvrtom kvartalu 2013. godine. Pogon u Zhangjiakou će motorima snabdijevati i proizvodni pogon Daqing.

Tvornice  Daqing i Zhangjiakou će funkcionisati kao dvije zajedničke kompanije u kojima Volvo u početku ima 30 posto učešća, dok ostatak drži Geely Holding Group. Tvornica Chengdu će funkcionisati pod već postojećom proizvodnom licencom Geely Holding kompanije, koja je odobrena u junu ove godine. Volvo prouzvodni pogoni u Kini će funkcionisati u skladu sa globalnim proizvodnim standardima i procedurama, jednakim onima u evropskim pogonima švedske kompanije.

Volvo dobio dozvolu za proizvodnju u Kini 2

Kategorije: Auto industrija