Peugeot predstavio 208 WRX, 308 TCR, 208 i 308 GTi

Peugeot predstavio 208 WRX, 308 TCR, 208 i 308 GTi by Peugeot SPORT

Peugeot će u sezoni 2018 dodatno produbiti svoju predanost reli krosu, zato je u Ženevi ekskluzivno izložio novi Peugeot 208 WRX Sébastiena LOEBA.

Trkaći automobil odjeven u nove boje spreman je na učestvovanje na visoko konkurentnom svjetskom prvenstvu FIA World RX gdje su startovi iz mjesta nadasve spektakularni.

Sa pogonom na sva četiri točka, 560 konjskih snaga, 1300 kilograma i 850 Nm okretnog momenta, trkaći automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za manje od dvije sekunde. Od sada je opremljen s novim aerodinamičnim elementima i 100 % pod kontrolom tehničke “ekipe snova” odjela Peugeot SPORT, zato će u ovogodišnjoj sezoni nastojati da ostvari još bolje rezultate nego prošle godine.

Novi Peugeot 308 TCR, sportska izvedba PeugeotA 308 GTi by Peugeot SPORT i važna nadogradnja PeugeotA 308 Racing Cup, namijenjen je izuzetno dinamičnoj kategoriji TCR za koju će biti zaduženo novo prvenstvo WTCR. Opremljen je najnovijim tehnologijama iz automobilskog sporta, motorom THP i četverocilindričnim turbokompresorskim sklopom, čime razvija 350 konjskih snaga.

U njegovom zadivljujućem oblikovnom dizajnu se prepleću atletski izgled i optimizirana aerodinamika. Prednji odbojnik i zadnji spojler stvaraju maksimalnu aerodinamičnost koja je jamstvo za učinkovitost i konkurentnost.

Serijski modeli 208 i 308 GTi by Peugeot SPORT nude snažan dizajn i visoke učinkovitosti na razini svojih legendarnih prethodnika. Inženjeri s odjela Peugeot SPORT su do potankosti usavršili podešavanja motora, kočionog sistema i podvozja.

U Ženevi je izloženi modeli u plavoj i crnoj boji s kontrastnim prijelazom koji naglašava njihove radikalne slogovne poteze. Model 208 ima prednji dio u nesvjetlećoj crnoj boji, a zadnji dio u plavoj boji Magnetic.

Model 308 će se široj javnosti predstaviti u kombinaciji plave Magnetic na prednjem dijelu i crne Perla Nera na zadnjem dijelu. U takvoj kombinaciji je bio premijerno predstavljen u julu prošle godine.

Kategorije: Auto sajam