Citroën otkriva C3-XR u C 42, svoj novi crossover koji lansira u Kini krajem godine

Citroen C3-XR

Citroën otkriva C3-XR u C 42, svoj novi crossover koji lansira u Kini krajem godine

Citroën nastavlja svoju strategiju internacionalizacije i potvrđuje se sve više kao globalna marka. U središtu te strategije, kinesko tržište predstavlja  više od jedne prodaje od četiri i to je razlog zbog čega Citroën danas otkriva u C42 na Champs Elysées,  novi C3-XR, kompaktan SUV temeljen na robusnosti, eleganciji i dinamičnosti.

Citroën ubrzava svoju politiku međunarodnog razvoja i osnažuje svoj status globalne marke. Posljednjih nekoliko mjeseci ova internacionalizacija je dobila novu dimenziju s povećanjem svjetske prodaje od 7% u prvom polugodištu 2014, što je 4% više nego tržište.

U središtu te ofenzive, Kina od sada predstavlja prvo tržište marke Citroën i više od jednog od četiri prodanog vozila marke. I tamo Citroën raste više od tržišta, s povećanjem prodaje od 19% krajem kolovoza 2014 nasuprot 12% koliko je raslo tržište. Za ovaj porast zaslužna je mreža od 470 prodajnih mjesta, koja se širi, koja je na prvom mjestu u anketi JD Power 2014 o kvaliteti usluge. Za uspjeh su također zaslužni i proizvodi kao što su C-Elysée et C4 L, koji pokazuju da se Citroën znao nametnuti donoseći konkretne, moderne i po mjeri odgovore na očekivanja novih kupaca.

Na ovim čvrstim temeljima te radi postizanja veće prisutnosti na tom tržištu, Citroën danas otkriva C3-XR, svoj novi model koji će biti lansiran u Kini krajem godine. Ova nova ponuda utjelovljuje moderan pristup SUV vozilima koji se temelje na vrijednostima marke Citroën: snažan dizajn, izvanredna udobnost temeljena na znanju i umijeću marke Citroën i izboru tehnologija usmjerenih na ugodnost. Otkrivanje je na simboličnom mjestu, u C_42 na Champs-Elysées, kako bi se proslavio 50. rođendan diplomatskih francusko-kineskih odnosa i naglasilo francusko porijeklo ovog SUV vozila.

Vrlo blizak konceptnom automobilu predstavljenom u Pekingu u travnju 2014, C3-XR je proizvod centra za dizajn Citroën koji je upotrijebio svoja znanja i umijeće za dizajniranje SUV vozila čiji dizajn odmah povezujete s robusnošću, elegancijom i dinamičnošću. Prepoznatljiv detalj marke Citroën, udobnost je na najvišoj razini zahvaljujući, položaj vozača prostran i udoban i udobnost ovjesa dostojan najboljih limuzina. Citroën C3-XR također posjeduje najnovije inovacije za jednostavnije korištenje zahvaljujući tehnologijama (pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unatrag, grip control…).

C3-XR bit će lansiran u prosincu, proizvodit će se u tvornici Wuhan i bit će dostupan s motorima THP 160 S&S s automatskim mjenjačem posljednje generacije.

C3-XR bit će izložen u C_42 na Champs Elysée od 1. oktobra 2014.

Kategorije: Auto sajam