Peugeotovo premijere na 88. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi

Peugeotovo premijere na 88. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi

Peugeot će 6. marta ove godine na 88. međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstaviti tri svjetske premijere.

Peugeotov izložbeni prostor odjeven je u novi izgled sa još pročišćenijim i kultnim linijama, koji predstavlja upravo pravo mjesto za spomenute tri svjetske premijere. Svijetle zidove dodatno naglašavaju vizualni i svjetlosni dodaci. Plave LED diode i logotip s osvijetljenom pozadinom na stropu pobrinut će se da izložbeni prostor uočimo već iz daljine.

Posjetiocima je na 1320 kvadratnih metara površine na raspolaganju pet različitih oblasti i lounge salon.

Novi Peugeot 508: radikalna limuzina sa petoro vrata

Novi Peugeot 508 se predstavlja s odlučnim i napetim dizajnerskim potezima. Njegov oblik limuzine/kupea sa petoro vrata “fastback” je elegantan i suzdržan. Prednji dio je nastao po inspiraciji koncepta Peugeot Instinct s vertikalno raspoređenim opalnim LED diodama.

Zadnji dio brzo prepoznajemo po trodimenzionalnim svjetlima s LED diodama oštrog pogleda, koja povezuje ukrasna letvica u svjetlećoj crnoj boji. Bočna vrata bez okvira dodatno produbljuju njegove karakterne poteze kupea, dok prtljažna vrata omogućavaju jednostavan pristup prtljažniku.

Unutrašnjost je apsolutno spektakularna zbog armaturne ploče preuzete od konceptnog vozila Exalt. Vozačevo mjesto Peugeot i-Cockpit® obuhvata kompaktan volan sa dva sportsko prikraćena dijela, 10-inčni ekran na dodir HD s kapacitativnom tehnologijom ispod kojeg se pruža sedam klavirskih dirki i instrument tablu u visini očiju formata 12,3″.

Na ekranu postoji mogućnost podešavanja jednog od ambijenata unutrašnjosti Boost i Relax. Vozač može odabrati svoj idealan način vožnje (Eco, Sport, Confort, Normal), koji mu svakodnevno nudi stimulativne i intuitivne užitke u vožnji.

Vozilo je opremljeno tehnologijom posljednje generacije. 8-stupanjski automatski mjenjač EAT8 se ugrađuje s većinom benzinskih motora Puretech 180, 225 KS i s dizelskim motorima BlueHDi 130, 160 i 180 KS. Upravljani ovjes (ovisno o izvedbi) i višetočkovna zadnja osovina pružaju idealnu sintezu između dinamičnosti, udobnosti i sigurnosti. Inovativni sistem za vidljivost prepoznaje noću živa bića na udaljenosti do 200 metara.

Peugeot 508 postaje svjetski lider prodora marke na tržište vozila u višoj cjenovnoj klasi. O tome svjedoče materijali, presvlake Alcantara® ili napa koža i audio sistem Hi-Fi FOCAL®.

Novi Peugeot Rifter I Rifter 4×4 Concept: stvoreni za avanturu

Peugeot RIFTER uspješno spaja izdržljiv i elegantan stilski dizajn. Sa svojim avanturističkim duhom dobro se snalazi kako u gradskoj gužvi tako i u potpuno prirodnom okruženju.

Opremljen je vozačevim mjestom Peugeot i-Cockpit® i obećava potpuno jedinstvene osjećaje u vožnji za svoj automobilski segment. Dostupan je u dvije dužine, sa 5 ili 7 sjedala, čime spaja svestranost i modularnost.

Odlikuje se učinkovitim benzinskim motorima 1.2 Puretech 110 i 130 KS i dizelskim motorima 1.5 BlueHDi 75, 100 i 130 KS. Njegovi sistemi za pomoć u vožnji dolaze iz najnovije generacije. Dizajniran je na prilagođenoj konstrukcijskoj osnovi EMP2, zbog čega je prikladan za izvršavanje najzahtjevnijih zadataka.

Izložbeni model Peugeot RIFTER 4×4 CONCEPT namijenjen je istraživanju širih prostranstava.

Opremljen je pogonom na sva četiri točka kojeg je dizajniralo poduzeće DANGEL, s posebnim gumama i 80 mm višim podvozjem, tako da uspješno savlađuje sve terene. Šator Overland, koji se otvara iznad krova, omogućava produžavanje istraživanja još mnogo sati nakon zalaska sunca.

Električni gorski bicikl Peugeot eM02 FS Powertube ima bateriju integriranu u okvir točka. Dostupan je u kombinaciji s vozilom Peugeot RIFTER 4X4, tako da s njim možemo krenuti u istraživanje novih horizonata.

Bicikl, koji predstavlja obilježje sljedeće generacije Peugeotovih e-bicikla, dizajniran je u dizajnerskom studiju Peugeot Design Lab.

Peugeotov LAV, novi ambasador marke 

LAV utjelovljuje ponos cijele marke koja je ponosna što je uspjela postići razinu beskompromisnog kvaliteta. Ova predanost kvalitetu je čvrsto usidrena u genima marke Peugeot koja iza sebe ima već 200-godišnju bogatu historiju.

Skulptura obilježava 160. godišnjicu postojanja PeugeotOVOG logotipa koji je prvi put bio predstavljen 1858. godine. Logotip prikazuje lava koji hoda po strelici i simbolizira tri osobine PeugeotOVIH oštrica za pile koje je marka prvobitno proizvodila: fleksibilnost, izdržljivost zuba i brzinu reza.

Prekrasno umjetničko djelo, koje je dugačko 12,5 metara i u visinu dostiže 4,8 metara, dizajnirali su dizajneri studija Peugeot Design Lab.

Peugeot DESIGN LAB: stručno znanje za neautomobilski svijet

Dizajneri studija Global Brand Design nude PeugeotOVO stručno znanje i iskustva naručiteljima izvan svijeta automobilizma.

Sea Drive Concept, koji je Peugeot razvio za BENETEAU na području nautike predstavlja kormilarevo mjesto budućnosti. Nudi potpuno intuitivno upravljanje vozačevog mjesta Peugeot i-Cockpit® (manji volan, prikazivač u visini očiju i ekran na dodir povezan s klavirskim dirkama) zajedno s povezivom tehnologijom Ship Control®. Ovo putno računalo, koje je dizajnirao BENETEAU, prati i pomaže kako kod navigacije tako i kod boravka u unutrašnjosti plovila.

Peugeot Design Lab vrši nadzor nad oblikovanjem Peugeotovih bicikala i razvija rješenja za mobilnost. U Ženevi će također biti prikazani i trotinet e-Kick dizajniran zajedno s poduzećem MICRO i sklopivi bicikl Peugeot eF02, oba s električnim motorom. S njima se mogu preći i posljednji kilometri puta po gradu nakon što smo vozilo parkirali.

Peugeot Design Lab se bavi dizajniranjem produkata za promociju marke Peugeot. Izložene će biti putne torbe, bušilice, mlinci za sol i papar, satovi i odjeća iz izbora Peugeot Legend. Izložena će biti čak i daska za surfanje, izvorna kreacija za vozilo 208 GTi.

Na izložbenom prostoru u Ženevi će biti prisutan jedan od dizajnera iz ovog studija koji će na području “laboratorija” objašnjavati i predstavljati stručno znanje studija.