Otvoren 87. međunarodni sajam automobila u Ženevi

Otvoren 87. međunarodni sajam automobila u Ženevi

Danas je za novinare zvanično otvoren 87. međunarodni sajam automobila u Ženevi koji će prvi imati priliku vidjeti svjetske novitete iz automobilske industrije. 

Ovogodišnji “Geneva International Motor Show” za posjetioce otvoren je od 9. do 19. marta 2017. gdje će moći vidjeti 900 modela, a njih 148 imat će svoju evropsku ili svjetsku premijeru. Za 87. izdanje ženevskog sajma automobila akreditovalo se oko 10.000 predstavnika medija iz cijelog svijeta.

Tokom prvog press dana bit će održane sve premijere novih modela koje ćemo pratiti na licu mjesta te Vam prenositi prve utiske, informacije i slike. Također, možete nas pratiti preko naše Facebook stranice.

“Car of the Year 2017”

Za tradicijonalnu nagaradu “Car of the Year 2017” – automobil godine, konkurialo je sedam modela koji su ušli u finalni izbor. Ovogodišnji žiri od novinara iz cijele Evrope 6. marta dodijelio je nagradu “Car of the Year 2017” modelu Peugeot 3008. Konkurenti za laskavu titulu bili su: Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-klase, Nissan Micra, Toyota C-HR i Volvo V90.

Kako doći do sajma?

U toku trajanja sajma bit će organizovan niz posebnih voz linija od željezničke stanice do stanice na ženevskom aerodromu koja je u neposrednoj blizini izložbene hale. Švicarske željeznice ponudit će kombinirani prijevoz i ulaznice po sniženim cijenama, što će Vas spasiti od strenih gužvi u saobraćaju koje su nezaobilazni dio ženevskog saobraćaja. Lokalna autobusna linija broj 5 prevozit će posjetioce iz centra Ženeve do ulaznih vrata “Palexpo” izložbenog prostora.

Za one koji dolaze sa automobilom važno je da znaju da će u periodu održavanja sajma policija usmjeravati vozače do 12 različitih parkirnih mjesta u okolni Palexpo hale, gdje je obezbjeđeno 5.600 parkirnih mjesta, a u vrijeme vikenda broj parkirnih mjesta bit će povećan na 10.000. Servisne informacije iz saobraćaja možete pratiti na radiju RTS1 FM na 91.2 Mhz

 

Kategorije: Auto sajam