Peugeot predstavlja tri svjetske premijere na 86. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi

 Peugeot 2008 Suv 2016 01

Peugeot predstavlja tri svjetske premijere na 86. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi

Na Ženevskom salonu Peugeot ima tri svjetske premijere te ove godine lansira svoj prvi SUV. Marka sa znakom lava nastavlja utrku u 2016. Šest sedmica nakon pobjede dvojca Peterhansel i Cottret u njihovom vozilu Peugeot 2008 DKR, Peugeot u Ženevi premijerno predstavlja novi Peugeot 2008, kompaktni SUV Marke.

Peugeot 2008 pojavio se na sceni 2013. s vrlo uvjerljivim odlikama. Klijenti su hvalili njegovu eleganciju i dinamična vozna svojstva. Prodajni volumen postojano se povećavao, sve do brojke od 515.000 proizvedenih primjeraka u svijetu, u Evropi, ali i u Brazilu te u Kini pa je 2008 postao globalno najrašireniji proizvod marke Peugeot. U Evropi taj uspjeh odražava vodeće mjesto u segmentu koje taj model postojano drži otkad je lansiran.

Peugeot 2008 Suv 2016 07

Kako bi pridonio tom uspjehu, Peugeot 2008 zaogrće se prepoznatljivim dizajnom SUV-a koji odlikuju snaga i zavodljivost. Njegove obloge blatobrana, okomito postavljena prednja maska i zaštitne obloge odbojnika dočaravaju robusnost koja uspješno svladava svakodnevicu. Crvena boja Ultimate ističe snagu modela 2008.

Peugeot Traveller, koji će biti premijerno predstavljen na Ženevskom salonu 2016., na velika vrata ulazi u kombi i VIP Shuttle svijet. Odjel za dizajn marke Peugeot u ovaj segment uvodi nove prepoznatljive elemente tipične za limuzine i SUV-ove Marke. Upečatljiv stil modela Peugeot Traveller ostavlja dojam snage i elegancije.

Peugeot Traveller 2016 - 02

Peugeot je obogatio Traveller i mnogim drugim adutima kako bi to vozilo postalo uzor u segmentu. Njegova nova osnova, izrađena na temelju modularne platforme EMP2, pruža visok nivo kvaliteta, efikasnosti i rekordnu potrošnju u segmentu.

Njegovi motori BlueHDi Euro6 opremljeni su najefikasnijom tehnologijom zaštite okoliša na tržištu zahvaljujući sustavu SCR smještenom ispred filtra krutih čestica (FAP). U upotrebi od kraja 2013., ovi motori povezuju užitak u vožnji s performansama te nude do 180 KS i 400 Nm. Zahvaljujući tome gama modela Peugeot Traveller postiže prosječnu emisiju CO2 od 140 g/km (i potrošnju od 5,4 l/100 km), što je „Best in Class“ u segmentu.

Peugeot Traveller 2016 - 05

Peugeot Traveller u svojoj unutrašnjosti garantuj bezbrižnu vožnju zahvaljujući voznim svojstvima u skladu sa znanjem i umijećem marke Peugeot, kao i prvoklasni ugođaj i udobnost. Višestruke konfiguracije do najviše devet sjedala i obilje opreme, koja je u nekim slučajevima jedinstvena u segmentu, čine Peugeot Traveller jednostavnim za upotrebu i prilagodljivim svakodnevnom životu. Kada je riječ o sigurnosti, Peugeot Traveller osvojio je 5 zvjezdica na testiranjima Euro NCAP objavljenima u prosincu 2015.

Peugeot Traveller i-Lab

Lansiranje novog kombija Peugeot Traveller potvrđuje ambiciju Marke da svoj razvoj proširi na sve segmente. Uz Peugeot Traveller i-Lab na svjetskoj premijeri u Ženevi predstavlja svoje viđenje budućnosti putovanja za poslovnu klijentelu. Internetske funkcije iz temelja mijenjaju pružene usluge za jedinstveno iskustvo ispunjeno lahkoćom.

Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle 01

U tom segmentu odjel za dizajn marke Peugeot donosi nove prepoznatljive elemente limuzina i SUV-ova Marke. Taj VIP Shuttle ispred svog vremena temelji se na platformi EMP2 i odlikuje se optimalnom ravnotežom vanjske zapremine i unutaršnje prostornosti.

Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle 02

Peugeot 2008 DKR: Pobjednički lav s relija DAKAR 2016. dolazi u Ženevu

Prvi put u javnosti nakon povratka iz Južne Amerike pojavljuje se Peugeot 2008 DKR n° 302 čiju ekipu čine Stéphane Peterhansel i Jean-Paul Cottret, pobjednici relija DAKAR 2016. Taj lav, s kojim je vozač Peterhansel potvrdio svoj nadimak „Gospodin Dakar“, tom dvanaestom pobjedom još se snažnije upisao u povijest relija DAKAR i sada u Ženevi pokazuje svoju zvjersku ljepotu. Niži je, širi i diči se iznimno snažnim linijama. Pješčane dine, stjenovite staze, riječna korita – savladao je sve zamke koje čine Dakar jednom od posljednjih istinskih sportskih avantura na svijetu.

Peugeot 2008 DKR 2016-Dakar-Rally-21

Pod svojom karoserijom od ugljičnih vlakana Peugeot 2008 DKR krije ovjes s dvostrukim trokutastim ramenima i spiralnim oprugama s hodom od 460 mm te jednodijelnim naplatcima od magnezija i jednako robusnim, ali još lakšim i učinkovitijim gumama Michelin od 37 inča za savladavanje raznolikih i neravnih terena.

Ispod poklopca motora kuca srce prave zvijeri: unatoč ugrađenom restriktoru zraka, dizelski 3-litreni motor V6 twin-turbo dobio je dodatnu snagu i razvija 350 KS te okretni moment od 600 Nm. Njegov povećani radni raspon bio je posebno koristan na zavojitim dijelovima.

Bit će tu i junaci relija DAKAR 2016.! Na Peugeot štandu s ljubiteljima Marke 5. marta družit će se Stéphane Peterhansel, a 11. marta Sébastien Loeb.

Peugeot 2008 DKR 2016

Kategorije: Auto sajam