Škoda na sajmu automobila u Ženevi 2016: VisionS koncept budući Škodin veliki SUV

Skoda na sajmu automobila u Zenevi 2016 -620- 01

Škoda na sajmu automobila u Ženevi 2016: VisionS koncept budući Škodin veliki SUV

Škoda je na ženevskom sajmu automobila predstavila VisionS koncept kojim želi dati do znanja kako bi mogao izgledati dizajn njenog narednog crossover modela. VisionS ima modernu prednju masku ​​sa tankom rešetkom koja je okružena LED svjetla.

Automobil odlikuju oštre linije što njegov karakter čini agresivnim, a tu su i crni sjajni detalji, te blago kosi krov. Dizajneri su ručke za otvaranje vrata vješto uklopili u prelomnu površinu vrata tako da su gotovo nevidljive, a na zadnjem dijelu tu su dvostruke ispušne cijevi i spoiler postavljen na vrata prtljažnika.

Skoda na sajmu automobila u Zenevi 2016 -620- 02

Unutrašnjost dolazi u konfiguraciji sa šest sjedišta te nudi visokotehnološka rješenja kao što je potpuno digitalna instrument tabla, infotainment sistem za suvozača, digitalna centralna konzola s kontrolama koje se izvršavaju preko ekrana osjetljivog na dodir. Kvalitet materijala od koje je unutrašnjost napravljena na visokom je nivou, a sjedišta su presvučena od vrhunske kože.

Skoda na sajmu automobila u Zenevi 2016 -620- 03

VisionS koncept pokreće plug-in hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 1.4-litrenog TSI benzinski motor i dva elektromotora koji se napajaju iz 12,4 kW/h litij-ionske baterije. Rezultat ove kombinacije je 225 KS.

Prema izjavama čelnika Škode proizvodni model mogao bi biti predstavljen u jesen ove godine.

Skoda na sajmu automobila u Zenevi 2016 -620- 04

Kategorije: Auto sajam