Toyota u Parizu predstavlja svoju viziju budućnosti

toyota-concept-paris-2016

Toyota u Parizu predstavlja svoju viziju budućnosti

Na predstojećem sajmu automobila u Parizu Toyota će s medijima i posjetiteljima podijeliti svoju viziju budućnosti, te mobilnosti koja nam već za nekoliko mjeseci stiže na ceste.

Show će obilježiti Europska Premijera novog Prius Plug-in Hybrida. Automobil je izgrađena na platformi Toyota New Global Architecture (TNGA) te je ponos Toyote po pitanju izvanredne efikasnosti zahvaljujući novom plug-in hibridnom pogonskom sistemu.

TOYOTA FCV PLUS drugo je vozilo koje će svoju Evropsku premijeru doživjeti u Parizu. S ovim konceptom, Toyota istražuje kako u budućnosti vozila s pogonom na vodik mogu doprinijeti društvu.

Osim toga, veliki dio štanda će biti rezervisan za gamu Toyota C-HR. Ovaj crossover iz C-segmenta će svoj potpuni javni debi imati u Parizu, nakon što je vanjski dizajn predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi.

I na kraju, Toyota štand će proslaviti lansiranje projekta TOYOTA Gazoo Racing, koji sada objedinjuje sve Toyota Motorsports aktivnosti pod jednim kišobranom, te su iznimno važni na Toyotinom putu ka izgradnji uvijek boljih automobila.

Toyota štand se nalazi u dvorani 4, a Toyota konferenciji za novinare će se održati 29. septembra u 13:15.

 

Kategorije: Auto sajam