Upaljeno zeleno svjetlo 88. međunarodnog sajma automobila u Ženevi

Upaljeno zeleno svjetlo 88. međunarodnog sajma automobila u Ženevi

Ženevski sajam automobila po 88. put otvorio je vrata za novinare, a za dva dana 8.3. otvorit će vrata i za javnost. Iza njih se kriju sve najbolje i najluksuznije što je trenutno dostupno u automobilskoj industriji.

Piše: Emir Kalender

Ženeva ima privilegiju da tradicionalno predstavlja veliki broj proizvođača koji svoje visokokvalitetne automobile nude u ograničenim serijama. Ovogodišnje izdanje sajma neće biti izuzetak iako će se posebna pažnja pružiti automobilima koji su zasnovani na tehnologiji budućnosti.

Tokom trajanja ovog prestižnog sajma pored svakodnevnih automobila posjetitelji će imati priliku vidjeti rijetke i skupe superautomobile, kao i koncepte koji nas očekuju u budućnosti za čiju vožnju neće biti potreban vozač.

Pored automobila tu je i nova posebna izložba Chronograph TAG Heuer satova, te razni simulatori koji pružaju iskustvo vožnje trkaćeg automobila ili usavršavanje tehnike ekonomične vožnje. Kao i svake godine posjetiocima su na raspolaganju brojni tematski restorani sa bogatom ponudom jela i pića.

Međunarodni sajam automobila u Ženevi jedini je međunarodni sajam automobila koji je prepoznatljiv po OICI (International Organization of Automobile Constructors), a da se održava svake godine u Evropi.

Član je “Top 5” sajmova u cijelom svijetu. Godine 2017. izlagači su povećali prestiž i važnosti ovog događaja predstavljanjem više od 150 svjetskih i evropskih premijera pred oko 10.000 predstavnika medija. Tokom 11 dana Motor Showa registrirano je više od 691.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Tokom dana donosit ćemo vam aktuelne informacije i zanimljive fotografije koje možete pratiti putem naše Facebook stranice i Instagram profila.

Kategorije: Auto sajam