Alonso i McLaren pregovaraju oko novog ugovora

Formula 1

Alonso i McLaren pregovaraju oko novog ugovora

Ekipa McLarena pregovara sa Fernandom Alonsom oko produženja ugovora za sezonu 2018.

Nakon što je McLaren promijenio dobavljača motora ispunio je jedan od zahtjeva Alonsa kako bi ono ostao u timu. Čini se kako će Alonso obnoviti ugovor sa britanskim timom, ali razlaz sa Hondom za McLaren znači gubitak i velike količine novca kojom je Honda plaćala ugovor Alonsa.

“Iskreno, ne vidim nekakve veće poteškoće oko novog ugovora. Već smo krenuli raspravljati oko detalja ugovora i obje strane imaju namjeru nastaviti suradnju. Mislim da ćemo se uspjeti složiti,” izjavio je Eric Boullier šef McLaren F1 tima.

Za javnost radi se o “detaljima” ali najvjerovatnije da se pregovara oko visine plate jer se ostavlja mogućnost da bi Lando Norris mogao uskočiti na Alonsovo mjesto, ako do potpisa ne dođe. Čisto sumnjamo da se ugovor neće produžiti zbog “detalja”.

Mladi F3 prvak Lando Norris imao bi dovoljno bodova za super licenci i mogao bi nastupati. Stoffel Vandoorne bi tako postao vođa tima, a prema njegovim izjavama u Japanu na to je i spreman.

“Je li Stoffel spreman? Ove sezone je odradio 16 utrka i još jednu prošle godine. To nije dovoljno iskustva. Ali ako pogledate što je uspio napraviti na zadnjih nekoliko utrka, poprilično je jasno da može iskoristiti puni potencijal bolida, a to puno pomaže timu,” tvrdi Boullier.

Alonso je izjavio na Suzuki kako Red Bullova pobjeda u Maleziji pokazuje da bi McLaren sa Renaultovim motorom mogao do pobjede sljedeće godine.

“Red Bull i Renault su napredovali kroz 10 godina saradnje, ali i mi smo odlučni da ostvarimo najbolje moguće rezultate,” zaključio je Boullier.

McLaren je napravio u ovom trenutku sve kako bi zadržao Alonsa koji nije uspio pronaći drugo vozačko mjesto u konkurentnom timu. Sada je sve na Špancu, da li će prihvatiti značajno manju platu koju mu McLaren može ponuditi ili se pak preseliti u neku drugu seriju.

Kategorije: Formula 1