Fernando Alonso: U sezoni 2017 idemo na titulu!

fernando-alonso-mclaren_2015

Fernando Alonso: U sezoni 2017 idemo na titulu!

Fernando Alonso tvrdi kako će McLaren Honda naredne godine biti kandidat za naslov svjetskih prvaka u Formuli 1.

McLaren će uskoro dobiti novog izvršnog direktora, Jost Capito zauzet će tu funkciju, a trenutno je trkaći direktor za Volkswagen. Capito će imati pune ruke posla kako bi McLarenu pomogao da se vrati na šampionski put.

Alonso tvrdi da McLaren Honda mora puno stvari popraviti kako bi se vratili na vrh. Osim pogonske jedinice i aerodinamike, još je puno malih grešaka koje ekipa radi svakog trkaćeg vikenda, a koje se moraju otkloniti.

Španac je priznao da je očekivao brži napredak s McLaren Hondom nakon što je došao iz Ferrarija, ali je dodao kako je od početka znao da to neće biti nimalo lagan zadatak. Napredak McLaren Honde u ovoj sezoni veći je od ijednog drugog tima, a ključ uspjeha vidi u tome što se Honda odlučila Yasuhisu Araija zamijeniti Yusuke Hasegawom.

Po riječima Alonsa, performanse će doći iduće godine. S novom organizacijskom strukturom došao je brži napredak. Novi šef je došao direktno iz utrkivanja. Prošlih godina je bio inženjer i otvoreniji je novim idejama i novoj filozofiji. Stvari su se popravile, ali u McLarenu su svjesni da su oko osam mjeseci iza planiranih ciljeva. Iduće godine se u McLarenu žele se boriti za svjetsko prvenstvo. To zvuči čudno kada se pogleda gdje se trenutno nalaze, ali to je cilj.

Kategorije: Formula 1