Znamo šta treba popraviti

Stefano Domenicali: Znamo šta treba popraviti

Formula 1

Ferrarijev šef F1 tima Stefano Domenicali izjavio je kako su naučili koje stvari moraju popraviti na bolidu za iduću godinu.

“Naučili smo koje stvari trebamo imati kako bi napredovali, prvenstveno razvoj automobila. Nema sumnje da ćemo poraditi na tome, ali o tome ćemo pričati unutar timai. Ne želim davati nikakve medijski privlačne izjave. Želim raditi ono što trebam da iduće godine budemo na vrhu.”

Takođe Domenicali je obećao da Alonso neće imati problema sa razočaranjem koje je nedavno doživio.

“Ako se probate staviti u njegovu kožu, znat ćete, a zna i on da je nakon utrke u Brazilu zaslužio naslov. Nije upućena niti jedna ružna riječ o Sebastianu. Naslov je osvojio, naslov je i zaslužio. Pogledajte što je sve Fernando postigao od prve utrke sa vrlo problematičnim automobilom, pa je kasnije izvlačio maksimum iz sebe u svakoj utrci. Mislim kako je on imao najviše probijanja i pretjecanja, više od bilo koga drugoga. U svojim mislima on razumije da je izgubio priliku za osvajanje naslova, te da se naslovi ne osvajaju svake dvije sekunde.

Razumljivo je zašto je bio tužan u tom trenutku, kao i njegov tim. Nije lahko kada odradite tako dobru sezonu i onda izgubite naslov u takvim uslovima, ali snaga prvaka je ta da se nakon poraza napuni i bude još bolji u nastavku”, kazao je Domenicali u intervjuu za BBC F1 u pregledu sezone.

Kategorije: Formula 1