Mercedes će u Australiji koristiti drugu specifikaciju motora

Mercedes F1 motori 2014-2018

Mercedes će u Australiji koristiti drugu specifikaciju motora

Mercedes je zvanično potvrdio da će njihov F1 tim kao i njihovi klijenti Force India i Williams na prvoj utrci sezone 2017. koristiti drugu specifikaciju pogonske jedinice.

Tim Mercedes AMG F1 odvozio je najviše krugova na predsezonskm testiranjima, kao i njihov motor koji je ukupno prešao najviše kilometara od svih proizvođača. Ipak, pojavile su se glasine da su imali problema s radilicom zbog čega nisu koristili puni potencijal novoga motora.

Autosport prenosi da visokopozicionirani izvor iz Mercedesa tvrdi da su takve glasine neistinite i da će se Mercedes držati svoga plana koji uključuje korištenje druge specifikacije motora u Melbourneu. Novu specifikaciju motora u Barceloni su isprobali Hamilton i Botas te će istu koristiti na prvoj utrci.

Korisnici Mercedesovih motora također će koristiti drugu specifikaciju, a tehnički direktor Force Indije rekao je da je Mercedes ponovno napravio veliki korak naprijed sa svojom pogonskom jedinicom koja je na testnom stolu navodno 70 KS jača od prethodne.

Kategorije: Formula 1