Ron Dennis očekuje bolje rezultate od Jensona Buttona

Formula 1

Ron Dennis očekuje bolje rezultate od Jensona Buttona

Ron Dennis upozorio je Jensona Buttona da mora poboljšati svoju brzinu budući da McLaren razmatra vozačku postavu za 2015. godinu. Ugovor koji ima Button istieče na kraju sezone, a tim treba obaviti formalne razgovore oko produžetka sa svjetskim prvakom iz 2009.

Iako Jenson Button ima više bodova od Kevina Magnussena, Danac je bio bolji u kvalifikacijama u dva od zadnja tri trkaća vikenda, a drugo mjesto iz Australije je McLarenov najbolji rezultat još od novembra 2012. Međutim, a Ron Dennis vjeruje da Button treba u velikoj mjeri pobjeđivati 21-godišnjeg Kevina.

Ipak, ovogodišnji McLarenov bolid MP4-29 nije konkurentan, a nasljednik je još lošijeg MP4-28 bolida. McLaren neće žuriti oko odabira postave za sljedeću godinu kada će imati Hondine motore, jer žele sagledati sve mogućnosti. Postoje neke špekulacije da je McLaren kontaktirao Lewisa Hamiltona kako bi se razmotrila mogućnost njegovog povratka. Ipak, realnija i vjerovatnija mogućnost je povratak Fernanda Alonsa koji već dugo nema pobjednički bolid u Ferrariju.

Kategorije: Formula 1