Honda uspjela napraviti neke izmjene na motoru uoči prve utrke

Formula 1

Honda uspjela napraviti neke izmjene na motoru uoči prve utrke

Šef Hondinog F1 projekta, Yusuke Hasegawa, izjavio je kako su uspjeli napraviti neke promjene na pogonskoj jedinici. On je dodao i kako bi McLaren trebao biti spreman za prvu utrku u Melbourneu ovoga vikenda.

“Bila je ovo izazovna zima za sve u timu. Naravno, problemi koje smo imali u Barceloni ograničili su naše vrijeme na stazi i stavljen je dodatni pritisak na naše predsezonske pripreme. Međutim, uspjeli smo skupiti ogromnu količinu korisnih podataka. U polju performansi je bilo mjesta za napredak, pogotovo s mapiranjima kako bi imali bolja vozna svojstva. Daljnjom analizom uspjeli smo napraviti dodatne promjene kako bi bili spremni za Melbourne. Što se tiče performansi, uoči Melbournea postoji prostor za napredak s novim mapiranjem kako bismo imali bolje vozne karakteristike. A istovremeno ćemo nastaviti raditi na razvoju kako bismo iz pogonske jedinice izvukli više snage.” rekao je Hasegawa.

Usprkos optimizmu, pouzdanost pogonske jedinice je i dalje nepoznanica. Dodatne nadogradnje i promjene će i dalje biti potrebne kako bi tim iz Wokinga došo na nivo performansi koje su očekivali u 2017.

Hasegawa kaže da je Honda “100% posvećena” McLarenu i Formuli 1 nakon problema na predsezonskim testiranjima što je odgovor na glasine da bi se McLaren ponovno mogao okrenuti Mercedesu.

Kategorije: Formula 1