Alonso: Nema borbe za podji!

Alonso je zadovoljan petim startnim mjestom

Formula 1

Fernando Alonso kaže da nije razočaran petom startnom pozicijom za VN Singapura. Alonso je rekao i da vjeruje kako ima dobre šanse napredovati na utrci.

“Mislim da sam zadovoljan jer je ovo mjesto koje zaslužujemo, ovo je maksimum kojeg smo mogli postići i moramo biti zadovoljni jer smo iskoristili sve potencijale bolida. U vremenima ćete vidjeti da nas od trećeg mjesta dijeli samo jedna desetinka pa bi se to moglo promijeniti na utrci. Nažalost, danas smo peti, ali sutra ćemo pokušati napredovati.”, kaže Fernando Alonso.

“Start će biti vrlo važan, a trošenje guma sutra će igrati veliku ulogu. Uz to, imamo mogućnost za sigurnosni auto. U takvim situacijama neki vozači će ostati na stazi dok će drugi ući u boks. Ako u pravim trenucima donesemo prave odluke, imamo mogućnost za pobjedničko postolje.” objasnio je Alonso, koji je s takvim stvarima u Singapuru itekako dobro upoznat.

Ali, Frenando Alonso otpisuje mogućnost za pobjedu. “Pobjeda nije nemoguća, ali potrebna nam je pomoć drugih. Kao što sam rekao, u različitim dijelovima utrke bit će puno različitih strategija. Imamo dvije smjese guma i još uvijek nije jasno koja je bolja za utrku.”

Kategorije: Formula 1