Eric Boullier očekuje težak vikend za McLaren u Montrealu

Eric Boullier očekuje težak vikend za McLaren u Montrealu

Eric Boullier šef McLarena najavio je još jedan težak vikend na VN Kanade.

Na predstojećoj utrci u tim se vraća Fernando Alonso nakon debija na 500 milja Indianapolisa. Alonso i na 500 milja Indianapolisa nije imao sreće sa Hondom jer mu je opet motor otkazao. Po povratku u McLaren F1 tim ne čeka ga ništa bolje stanje, tim se nalaze se na dnu poretka bez bodova!

McLaren i dalje ima velikih problema sa Hondinom pogonskom jedinicom, a napretka u performansama još uvijek nema i što je najgore od svega nije poznato kada će uopšte biti. Hondina pogonska jedinica je vrlo nekonkurentna i nepouzdana. Boullier očekuje da McLaren imati puno problema u Montrealu gdje se skoro polovina kruga vozi pod punim gasom.

“Staza u Montrealu po svojoj prirodi iziskuje visoke brzine sa uskim šikanama te jakim kočenjima. Ovakva staza ne odgovara našem paketu, ali mi i dalje naporno radimo da poboljšamo svoje performanse. Pred nama je daleki put. Teško da će nam ovakve karakteristike staze pomoći ovog vikenda. Pokušat ćemo iskoristiti svaku priliku u utrci,” zaključio je Francuz.

U McLarenu se raduju Alonsovom povratku jer je on jedina svijetla tačka u timu. Šef tima je pohvalio njegov nastup u Indianapolisu.

“Radujemo se Alonsovom povratku u Kanadu nakon njegove avanture u Americi. Ono što je Fernando uspio ostvariti u tako kratkom vremenskom razdoblju je fenomenalno. Cijeli tim jedva čeka da mu čestita na impresivnoj predstavi,” rekao je Boullier.

Kategorije: Formula 1