Gillette novi naslovni sponzor McLaren Mercedesa

Formula 1

Gillette novi naslovni sponzor McLaren Mercedesa

Vodeći proizvođač brijaćih aparata i žileta, Gillette, novi je naslovni sponzor McLaren F1 tima. Već krajm prošle sezone kada se znalo da McLaren neće nastaviti saradnju sa Vodafoneom, počelo se nagađati ko će biti novi glavni sponzor britanske ekipe. Jedno od imena koje se pominjalo bilo je upravo i Gillette, ali do početka sezone nije potpisan ugovor o glavnom sponzoru.

Ipak, mjesec dana nakon početka sezone, napravljen je dogovor sa američkom firmom, a vjerujemo da su u realizaciji ovog posla doprinijeli i dobri rezultati McLarena na početku sezone. Eric Boullier je tom prilikom izjavio: “Sretan sam što mogu objaviti partnerstvo između McLaren Mercedesa i Gillettea. Gillette je sinonim za precizno inžinjerstvo i inovacije. To su osobine koje njegujemo i u McLarenu jer želimo isporučiti najbolje performanse. Ulazak u partnerstvo s globalnim brendom samo pokazuje kolika je snaga McLaren Mercedesa.”

Hossam Ashour, Gilletteov potpredsjednik za nekoliko kontinenata je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo. “Mi se zalažemo za izvrsnost u brijanju. Nismo se mogli sjetiti niti jednog drugog partnera koji više od McLarena dijeli ove vrijednosti s nama. Već više od 40 godina, McLaren je inovativan u području inžinjeringa i performansi. To ih čini idealnim partnerom za demonstraciju o važnosti preciznosti u radu.”

Kategorije: Formula 1