Hamilton nije zabrinut

Hamilton nije zabrinut zbog četvrtog startnog mjesta

Formula 1

Lewis Hamilton imao je dosta problematične kvalifikacije na VN Singapura. Probušena guma, čarke s Massom, mehaničari mu nisu uspjeli nasuti gorivo u bolid. Hamilton je na kvalifikacijama odvozio samo jedan leteći krug, jer mu mehaničari nisu uspjeli nasuti dovoljno goriva za još jedan pokušaj.

“Došao sam u boks i pokušali smo nasuti još goriva, ali imali smo problema oko toga. Nestalo nam je vremena i zakasnili smo. Drugi krug, nažalost, nismo uspjeli odvoziti. Ali, takve stvari se događaju i momčad je napravila najbolji mogući posao. Nismo u tako lošoj poziciji. Mislim da smo mogli biti i u prvom redu, a da smo imali tih nekoliko sekundi u džepu. Mislim da je to pozitivna vijest za sutra”, objašnjava Hamilton.

Osim problema s gorivom, Hamilton je u kvalifikacija imao još dva kritična trenutka. Prvi je bio pucanje gume.
“Prešao sam preko rubnika i odmah sam izgubio pritisak. Inače, iz rubnika viri puno šarafa i s tim imamo problema od početka vikenda. Možda smo tako probušili gumu.”
Drugi kritični trenutak bila je situacija u Q3, u kojoj se zamalo sudario s Felipeom Massom. “Pokuša sam ga prestići, ali blokirao me iznova i iznova. Na kraju sam ipak uspio.”
“Krug mi je bio prilično dobar, ali zapeo sam iza Fernanda. Bio sam na sekundu iza njega i zbog toga sam izgubio nešto vremena u drugom sektoru,” zaključio je Lewsi.

Kategorije: Formula 1