Jenson Button: Alonso je bolji od Hamiltona

Formula 1

Jenson Button: Alonso je bolji od Hamiltona

Jenson Button dao je zanimljivu izjavu u kojoj je uporedio bivšeg timskog kolegu, Lewisa Hamiltona s kojim je vozio od 2010. do 2012. sa Fernandom Alonsom sa kojim trenutno vozi za McLaren Hondu.

U periodu u kojem su Jenson Button i Lewis Hamilton vozili za isti tim, McLaren Mercedes, često su bili u prilici da se bore za pobjede, dok to nije slučaj sada kada Button vozi sa Alonsom za McLaren Hondu. Povratnička sezona Honde nije ispunila očekivanja, pa se McLaren Honda nalazi na predposljednjem mjestu konstruktorske tabele. U nedostatku rezultata, Button i Alonso se pokušavaju zabaviti i privući pažnju na drugi način pa je Button uporedio Alonsa i Hamiltona.

“U utrkama je to sada veći izazov. Konstantni izazov, Alonso je uvijek tu. Lewis je u nekim utrkama bio nedodirljiv, a na ostalima sam se znao pitati “gdje je on?” Lewis je sada, pretpostavljam, drugačiji i iskusniji vozač, ali Fernando je uvijek tu i uvijek konkurentan.”

Ljubitelji Lewisa Hamiltona ovo sigurno neće najbolje prihvatiti, ali ako se vratimo par sezona unazad, sjetit ćemo se da se Alonso sa vrlo ne konkurentnim Ferrarijevim bolidom odlično nosio u borbi za bodove, a u 2012. godini bio je nadomak treće titule prvaka.

Kategorije: Formula 1