Za Alonsa trenutno nema mjesta u Mercedesu i Ferrariju

Formula 1

Za Alonsa trenutno nema mjesta u Mercedesu i Ferrariju

Fernando Alonso do prije nekoliko utrka davao je ultimatume svom sadašnjem timu, ali uskoro bi se mogao posipati pepelom. Španac je već najavljivao svoj odlazak iz McLarena, a očekivane destinacije bile su Mercedes i Ferrari. Ipak, kako stvari stoje do toga neće doći.

Mercedes i Ferrari u svojim redovima imaju po jednog višestrukog svjetskog šampiona koji se trenutno bore za prvo mjesto u poretku, te nemaju problema sa timskim kolegama. Takva situacija u potpunosti odgovara Mercedesu i Ferrariju pa ne žele sebi komplikovati situaciju.

Ferrari još uvijek nema ugovor ni sa jednim vozačem za 2018, a Sergio Marchionne je odbacio mogućnost povratka Fernanda Alonsa u Ferrari. Ova mogućnost se činila realnom ako Alonso napusti McLaren.

“Alonso je možda izrazio želju da se vrati, ali nema pozitivnog odgovora sa naše strane, nismo zainteresovani.”

Za Alonsa situacija u Mercedesu također nije ništa bolja, iako je Toto Wolf izjavio da će potpis novog ugovora sa Bottasom sačekati. Njegov kolega, Niki Lauda izjavio je da nema mjesta za Alonsa u Mercedesu.

Tim koji bi volio vidjeti Alonsa u svom bolidu je Renault, ali Alain Prost je izjavio da njegov tim sljedeće godine ne može pružiti Alonsu pobjednički bolid što Španac očekuje.

Kategorije: Formula 1