Helmut Marko: Honda na nivou Renaulta do kraja sezone

Helmut Marko: Honda na nivou Renaulta do kraja sezone

Red Bull vjeruje kako će Hondini motori biti na nivou Renaultovih do kraja sezone.

Sestrinski tim Toro Rosso uživa sjajan početak saradnje sa Hondom nakon što su predsezonska testiranja prošla bez ikakvih problema. Iako Honda i dalje ima manjak snage naspram svojih rivala, izvori predviđaju da bi zaostatak za Renaultom mogao biti manji od 15 KS ovaj vikend na VN Australije.

“Hondin paket je tehnički interesantan Motor je vrlo lagan te je sada tu i pouzdanost. Pričaju o nastavku unaprjeđivanja performansi. Motor bi trebao biti na nivou Renaultovog do kraja sezone,” rekao je Red Bullov savjetnik Helmut Marko.

Red Bullov ugovor sa Renaultom ističe na kraju ove sezone. Šef momčadi Christian Horner rekao je kako smatra da Red Bull ima jasan izbor po pitanju motora za 2019.

“Situacija sa Renaultom varira iz mjeseca u mjesec. No navikli smo na to, znamo ih dugi niz godina. Imamo respekt za ono što rade, ali najvažnije za nas je da imamo što konkurentniji paket za ći dalje. Očito smo sada u poziciji po prvi puta nakon 10 godina da imamo mogućnost kretati se prema naprijed,” rekao je Horner

Na pitanje što Honda treba napraviti kako bi pridobila Red Bull da koristi njihove motore za sljedeću sezone, Horner je odgovorio: “Mislim kako su napravili vrlo dobar temelj preko zime. Mi imamo privilegiju sjediti u prvom redu i gledati kako se proizvod razvija i pokazuje sa Toro Rossom.”

“I na kraju se sve svodi na performance. Želimo imati najbolji motor u pozadini našeg bolida,” zaključio je Horner.

(www.maxf1.net)

Kategorije: Formula 1