10-15 ulazaka u boks?

Red Bull: 10-15 ulazaka u boks?

Formula 1

Red Bullov šef Dietrich Mateschitz, vjeruje da je Formula 1 potpuno zastranila po pitanju guma. Po njegovom mišljenju cijela situacija je jednostavno otišla predaleko. Pirelli je napravio korak naprijed i poboljšao trajanje najtvrđe komponente guma, ali su također odlučili da će srednja i mekša komponenta ostati ista. Na nekim utrkama to je značilo trajanje od sedam ili osam krugova. Mateschitz nije sretan unatoč činjenici da je njegov tim pobjedio na pola dosad odveženih utrka.

“Formula 1 više nema veze s klasičnim” utrkivanjem. Danas više ne pobjeđuje najbrži vozač u najbržem bolidu, već onaj koji optimalno čuva gume. Čak smo morali usporiti naš bolid jer gume nisu trajale ako idemo punom brzinom. Da vozimo punom snagom trebali bi u boks 10 ili 15 puta.”, izjavio je Mateschitz.

McLarenov sportski direktor Sam Michael, vjeruje da trenutna situacija pogoduje iskusnijim vozačima, što po njemu i nije nužno loša stvar. “Ako pogledate VN Kine, prvih pet pozicija zauzelo je pet svjetskih prvaka, i to nije slučajnost. Sada je ovo utakmica za pametne vozače. Desetorica najbržih su svi vrlo brzi po pitanju talenta, ali ono što ih odvaja je iskustvo i mogućnost da se nose s različitim situacijama”, zaključio je Michael.

Kategorije: Formula 1