Honda će za VN Malezije iskoristiti posljednje tokene za nadogradnju motora?

Honda će za VN Malezije iskoristiti posljednje tokene za nadogradnju motora?

Na predstojećoj utrci za VN Malezije Honda bi mogla napraviti posljednje nadogradnje na ovogodišnjoj F1 pogonskoj jedinici. Tom nadogradnjom japanski proizvođač potrošit će preostala tri razvojna tokena za 2016. godinu.

Posljenje dvije nadogradnje Hondine pogonske jedinice nisu dale velike rezultate, bar sudeći po postignutim rezultatima na stazi. S toga u Hondi razmišljaju da posljednja tri razvojna tokena za sezonu 2016. potroše na nadogradnju koja bi stigla za VN Malezije. No, još uvijek nije potvrđeno da li će oba vozači McLaren Honde dobiti poboljšanu pogonsku jedenicu, ali šef Honde, Yusuke Hasegawa smatra da je bolje da samo jedan vozač dobije nadogradnju zbog činjenice da su oba vozača iskoristila maksimalan broj jedinica te ne želi da oba vozača dobiju kaznu.

“Ne želim da oba bolida startaju na kraju grida. Možda bi bilo najbolje da razdvojimo taktiku za bolide.”, rekao je Hasegawa.

S druge strane, nakon Malezije Formula 1 odlazi u Japan, na stazu Suzuka što je “domaća” utrka za Hondu. Očekivano, japanski navijači tamo žele vidjeti jak McLaren, a promjena motora za nekog od vozača značila bi i kaznu. “Mislim da mi navijači ne bi oprostili kaznu u Japanu. Ne bi mi dozvolili da dođem na stazu,” dodaje Hasegawa.

O mogućim nadogradnjama Hondine pogonske jedinice nema detalja.

Kategorije: Formula 1