Igrice sa strategijom

Igrice sa strategijom starih lisaca – Michael Schumacher i Ross Brawn

Kvalifikacije za VN Singaporea donijele su nove strateše igrice. Vozači Force Indijie a i Michael Schumacher, nisu vozili u trećem kvalifikacijskom dijelu. Popularni Schumi nada se da će se odluka isplatiti u vidu prednosti koju će mu donijeti nekorišteni setovi super mekanih guma.

Michael Schumacher nada se da će se njegova odluka da ne vozi u Q3 isplatiti na sutrašnjoj utrci. Tim potezom sačuvao super mekane gume. S obzirom da ni Force Indijini vozači nisu vozili u Q3, Schumacher će utrku startati sa osmog mjesta.

“Ovo su bile taktičke kvalifikacije i u Q3 smo odlučili da ćemo nove gume sačuvati za utrku. Teoretski, to bi nam trebalo donijeti nešto vremena. U pitanju je izračunati rizik koji se isplati. Iz prethodnih godina znamo da se na VN Singapura događa puno incidenata i sigurno ćemo iskoristiti svaku priliku koja se pojavi. Sebastianu držim fige da sutra osvoji svoj drugi naslov svjetskog prvaka,” kaže Schumacher.

Njegov timski kolega Nico Rosberg kvalifikovao se na sedmo mjesto, ali je u pokušajima da pobijedi Felipea Massu iskoristio extra set guma.

“Imao sam dobar krug u Q3 i izvukli smo maksimum iz bolida, zbog čega sam prilično zadovoljan. Sedmo mjesto je najviše što so danas mogli. Massa nam je bio nadomak i vrijedilo je pokušati prestići ga. Dobro je što sam na čistoj strani staze. Pokušat ću se probiti naprijed i osvojiti bodove. Mislim da će ovo biti uzbudljiva utrka jer sada imamo nove stvari, poput DRS-a i Pirellijevih guma,” zaključio je Rosberg.

 

Kategorije: Formula 1