Izjave pobjednika

Izjave trojca sa podija VN Belgija

Sebastian Vettel

“Utrka za mene uopšte nije bila lagana, mnogo smo brinuli zbog potrošnje guma. Nismo bili sigurni koliko brzo će trošiti. Vjerovali smo da će biti u redu, ali niko vam to ne može garantovati. Zaustavili smo se rano u utrci i glavni cilj bio je krenuti od tud i vidjeti kako se gume ponašaju. Iznenađujuće, ritam u utrci je bio jako jako dobar. Bez puno truda mogao sam biti uz vodeće i onda sam uspio proći Fernanda i napraviti prednost, što mi je na kraju pomoglo da zadržim prvu poziciju. Vrlo sam sretan rezultatom i utrkom, pogotovo tim kako smo se ponašali prema gumama. To je to, idemo na iduću utrku.”

 

Mark Webber

“Start je bio šokantan, napravio sam grešku i to mi je otežalo sam početak utrke. Nakon toga smo razgovarali o ulasku u boks i onda sam otišao na promjenu. Nakon toga sam se vratio na utrku i gledao krš na stazi, pokušao sam se držati izvan toga i paziti na bolid. Imao sam jako dug stint na tvrđoj komponenti i dok sam išao na novu zamjenu, te gume su bile potpuno uništene. Na kraju mi je radio blokirao i ostao sam na stazi dok nisam dobio signal iz boksa. Zahvalan sam cijelom timu jer su odlično napravili čitav sav posao, a ovo nije lhaka utrka za njih. Na kraju, odličan rezultat. Uživao sam u utrci.”

 

Jenson Button

“Da sam na startu ostao malo duže na mekanim gumama možda bih se lakše približio momcima na kraju. U prvom zavoju osjetio sam udarac u svoj bolid, a odmah nakon toga neki djelovi tuđih bolida su zapeli na mom prednjem krilu. Bojao sam se za svoj bolid, ali eto bilo je ipak sve u redu. Zabavna utrka, puno pretjecanja. Uvijek možete reći – ‘što bi bilo’, ali sve je u redu. Puno bolja utrka nego prošle godine kad se Sebastian zaletio u mene i izbacio me.”

Kategorije: Formula 1