Luca Marmorini odlazi u Renault?

Formula 1

Luca Marmorini odlazi u Renault?

Luca Marmorini službeno je napustio Ferrari, a razlog njegovog odlaska su slabe performanse Ferrarijeve pogonske jedinice. No, Luca Marmorini ipak neće napustiti Formulu 1, a karijeru bi mogao nastaviti u Renaultu. Kada je riječ o performansama, Renault također ima velike probleme sa svojom pogonskom jedinicom, po pitanju snage ali i pouzdanosti.

Ako se Luca Marmorini dođe u Renault, on bi sa sobom mogao povesti nekoliko bliskih saradnika iz Ferrarija. Ovakve špekulacije pokrenuli su talijanski mediji, Corriere della Sera koja dodaje da je Marmorinijev dolazak u Renault dio procesa restrukturiranja F1 odjela francuskog proizvođača te da bi prelazak mogao biti službeno objavljen u narednim danima.

Također, Autosprint navodi da Toro Rossov šef odjela za performanse bolida Laurent Mekies također odlazi iz dosadnašnjeg tima, a na njegovo mjesto trebao doći Jody Eggington, bivši Caterhamov zamjenik tehničkog direktora koji je među 40 kontroverzno otpuštenih radnika otkako je Caterham dobio nove vlasnike na čelu s Colinom Kollesom.

Kategorije: Formula 1