Marussia propušta test u Jerezu

Marussia Bolid

Marussia propušta test u Jerezu

Marussia neće nastupiti na ovosedmičnom i prvom ovogodišnjem testiranju novih bolida u Jerezu. Novi bolid Marussia tima trebao je debitovati na stazi u Jerezu, ali zbog tehničkog problema koji se pojavio u posljednjem trenutku predstavljanje je odgođeno.

Iako su se nadali da će rješiti problem do drugog dana testiranja, čelni ljudi tima su odlučili da bolid ostane u tvornici te da se tamo rješi problem. Novi Marussia MR03 bolid za pogon koristi novi Ferrari V6 motor. Povodom novonastale situacije šef tima John Booth izjavio je:

“Iako je naš bolid radio manje-više po rasporedu, naišli smo na malen i frustrirajući tehnički problem, za kojeg u Marussijinom tehničkom centru u Banburyju smišljamo rješenje. Razumna je odluka riješiti problem dok još imamo svu tehničku opremu i osoblje na jednom mjestu. Naš je cilj što prije riješiti problem i poslati MR03 na put u Jerez, gdje se tim već priprema za dolazak bolida.”

Nije poznato koliko će trebati timu da riješi problem na novom MR03 bolidu, a testiranje u Jerezu trajat će četiri dana. Za Marussia tim vozi stara postava, Jules Bianchi i Max Chilton.

Kategorije: Formula 1