McLaren otpustio Kevina Magnussena

McLaren otpustio Kevina Magnussena

Kevin Magnussen rezervni vozač McLarena potvrdio je da se nakon šest godina saradnje razilazi sa ekipom.

Mladi (23) danski F1 vozač pridružio se McLarenovom programu mladih vozača 2010. godine, a u sezoni 2014. dobio je priliku da vozi u F1 šampionatu. Na otvaranju sezone 2014. došao je do drugog mjesta što bilo veliko ohrabrenje za njega i ekipu, ali tokom sezone “utopio” se u prosijek sa timskim kolegom Jenson Buttonom. Sezonu 2014. zavrišio je na 11. mjestu sa osvojenih 55 bodova. Dolaskom Honde u ekipu McLaren, Magnussen je izgubio vozačko mjesto, pa je prebačen za rezervnog vozača.

Ekipa McLarena odlučila je da raskine saradnju sa Kevinom Magnussenom i to ne baš na lijep način. Naime, Magnussen je obaviješten o prekidu saranje preko e-maila kojeg je dobio na svoj rođendan. Ipak, mladi Magnussen ne gubi nadu već  se nada novoj prilici u Formuli 1. U ovom momentu ekipa Lotusa ima slobodno vozačko mjesto, a Jenson Button već je na sav glas hvalio bivšeg kolegu.

“Želim reći hvala svojim prijateljima u McLarenu. Puno je dobrih ljudi tamo, sretno momci. Šteta je što nije uspjelo, ali nikada neću odustati od svog sna.”, izjavio je Magnussen.

Na mjesto rezervnog vozača u McLarenu najvjerovatnije da će doći aktuelni GP2 prvak Stoffel Vandoorne koji je također u program McLarenovih mladih vozača.

Kategorije: Formula 1